Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helskog frikjent for Simonsen-injurier

Høyesterett forkastet kjæremålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Jan Simonsen gikk til søksmål mot journalist Gerhard Helskog etter to programmer i serien «Rikets tilstand» på TV 2 i oktober 2001. Programmene omhandlet blant annet Simonsens rolle i forbindelse med utestedet Enka i Oslo.

Simonsen krevde at Helskog skulle bli dømt til mortifikasjon av fem utsagn i ulike TV-debatter i etterkant av TV 2-programmet, og at han skulle betale ham inntil 250.000 kroner i oppreisning.

Oslo tingrett fant at Helskogs utsagn var ærekrenkende og straffbare, men frikjente Helskog under tvil. Simonsen anket dommen, men Borgarting lagmannsrett avviste å behandle den. Høyesterett gjorde så om på kjennelsen, før lagmannsretten på nytt nektet å fremme anken.

Den avgjørelsen har nå fått tilslutning i Høyesteretts kjæremålsutvalg, som finner det «enstemmig klart at kjæremålet ikke kan føre fram». (©NTB)

(NTB)

<B>SIMONSEN TAPTE: Stortingspolitiker Jan Simonsen mener han ble ærekrenket av Gerhard Helskog i TV2.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media