Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsprekk for Eltek

Med Statoil i førersetet fortsetter Oslo Børs å falle. Verst går det utover Eltek som i dag skuffet stort med sin kvartalsrapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøpelysten er fortsatt svært begrenset blant investorene som er aktive på Oslo Børs. Det er bred nedgang i tidlig handel tirsdag anført av Eltek som i dag la frem katastrofalt dårlige tall. Heller ikke tungvekterne anført av Statoil anses som et godt sted å være, mens IT-aksjen faller. Av aksjene med en viss aktivitet så langt er det kun Nycomed Amersham som kan vise til oppgang.

I går kveld la nettverksgiganten Cisco Systems frem kvartalstall. En rekke aktører blant dem Merrill Lynch, mente før tallene at positive signaler om utsiktene fremover fra Cisco vill kunne forsterke oppgangen man i sommer har sett for IT- og telekomaksjene. Den gang ei. Ifølge Cisco er bunnen ennå ikke nådd.

IT-aksjen i USA falt tilbake i ordinær handel i går, og sektoren er den svakeste så langt på Oslo Børs med et fall på 1,4 rosent.

Verst går det utover Eltek som i dag faller 9,6 prosent til 47 kroner. Selskapet har seg selv å skylde etter at det i dagens resultatrapport tar engangskostnader på over 600 millioner kroner. Dermed var det duket for katastrofetall. Selskapet kan heller ikke love at verden skal bli bedre med det første.

Eltek kunne tidligere i sommer vise til en viss positiv utvikling etter at kursen bunnet ut på 42,10 kroner i slutten av juni. Siste dag i juli toppet aksjen ut på 62,50 kroner. Kursen har falt hele 25 prosent de seneste åtte handledagene.

Statoil fortsetter å trone øverst på omsetningslisten. Så langt har Statoil-aksjer for 173 millioner kroner skiftet hender. Kursutviklingen er derimot lite hyggelig. Aksjen er ned 2,4 prosent til 62 kroner. Gårsdagens rekordresultat ser ut til å ha utløst et betydelig salgspress i aksjen. Kursfallet er på 5,3 prosent de siste to dagene.

Derimot ser det ut til at investorene liker gårsdagens resultatrapport fra Nycomed Amersham. Kursen er opp 2,7 prosent til 76 kroner, omsatt for 24 millioner kroner. First Securities er blant meglerhusene som har kommet med positive tilbakemeldinger etter tallene. Imidlertid er ikke alle udelt positive. Nederlandske ING Barings nedjusterer sin anbefaling fra kjøp til hold.

I går falt Frontline for andre dag på rad på New York Stock Exchange. Det skjedde mens de amerikanske tankaksjene kunne vise til oppgang. Det går opp for stadig flere investorer at tankmarkedet kan bli svakt i lang tid fremover, noe som vil ramme Frontlines bunnlinje hardt. I dag faller kursen 1,9 prosent til 128 kroner. Det er førstegang siden februar at kursen er under 130 kroner.

Den lave aktiviteten på Oslo Børs vedvarer med en omsetning på kun 385 millioner kroner på hovedlisten. Totalindeksen er etter en drøy times handel ned 0,6 prosent til 1.242,32 poeng. Den vektede hovedindeksen faller tilsvarende til 184,34 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling