Helsvart for Color Line

Danske Christoph Tode og hans lille familie var med da «Prinsesse Ragnhild» brant i forrige uke, og i går var de passasjerer da søsterskipet «Kronprins Harald» grunnstøtte i Oslofjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sjansen for å måtte oppleve en slik båtulykke er vel ikke større enn å ha alle rette i lotto. Dette er som å ha tatt lottoen hjem to ganger på ei uke. Det er meget uheldig, sier Tode, som sammen med kona og barna tidlig gikk i land fra ferja i Moss.

- Dette har vært et mareritt!

- Uheldig

Den danske familien ville ikke mer, og gikk umiddelbart på land i Moss i går kveld.

Trygve Sigerset i Color Line har forståelse for at passasjerene ble redde.

- Vi skjønner at noen kan få reaksjoner etter det som har hendt. Men dette er bare en forsinkelse. Det er selvsagt uheldig, men jeg tror at folk forstår at slikt kan hende.

Bare minutter etter at sjøforklaringen om brannen om bord i «Prinsesse Ragnhild» var over, grunnstøtte Color Line-skipet «Kronprins Harald» i Oslofjorden.

- En ulykke kommer sjelden alene, sier informasjonssjef Levar Sand i Color Line.

Taus kaptein

Passasjer Tore Høiland satt på dekk da båten grunnstøtte.

- Vi var forsinket ut fra Oslo, og det så ut som om kapteinen ville ta igjen det tapte. Vi passerte et containerskip, og gjorde en kraftig unnamanøver før det plutselig smalt. Hele båten vibrerte kraftig, og det hørtes ut som begge motorene ble satt i revers for å bremse.

- Vi hadde kontakt med skipet, og avtalte å passere de på styrbord side. Årsaken til at vi grunnstøtte, kan jeg ikke si noe om, sier kaptein Reidar Jensen.

Først ville Color Line fortsette til Kiel uten stopp. Like etterpå kom beskjeden om at ferja likevel måtte gå til land for å bli undersøkt av skipskontrollens dykkere. Etter fem timer under vann slo dykkeren fast at det ikke var hull i skroget, men at propellen hadde fått ei flenge. Skadene var så store at «Kronprins Harald» ikke kunne fortsette turen mot Kiel.

NERVØS STEMNING: - Nei, ikke nå igjen! Danske Christoph Tode og hans familie var ombord da "Prinsesse Ragnhild" brant; i går var de passasjerer da søsterskipet "Kronprins Harald" grunnstøtte i Oslofjorden.