Elbil

- Helt absurd å hevde at elbiler har større utslipp

Grovt villedende, mener forsker.

TESLA: En studie fra det anerkjente Ifo-instituttet i Tyskland hevder at elbiler har høyere utslipp enn dieseldrevne biler. Stemmer dette? Foto: AFP / NTB Scanpix
TESLA: En studie fra det anerkjente Ifo-instituttet i Tyskland hevder at elbiler har høyere utslipp enn dieseldrevne biler. Stemmer dette? Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Langfredag omtalte flere norske medier, deriblant E24 og Nettavisen, en tysk livsløpsanalyse som viste at Tesla Model 3 står for et høyere CO₂-avtrykk enn en dieselbil fra Mercedes.

Studien er gjennomført av tre forskere ved det anerkjente Ifo-instituttet i München, og konkluderer med at elbiler i Tyskland skaper et større CO₂-utslipp enn dieseldrevne biler.

Sakene om studien fikk voldsomt med engasjement i sosiale medier, og er landets mest engasjerende enkeltsaker den siste uka, ifølge Storyboard, som måler engasjementet til norske nettsider.

Det er viktig å understreke at dette gjelder for det tyske markedet, der kull fremdeles står for en stor andel av kraftforsyningen. Det gjelder både for produksjonen av bilene, og for elektrisiteten de bruker når de lades opp.

-Absurd

Men. For det er flere store men når det kommer til resultatene av den tyske rapporten, ikke bare at de markedsspesifikke forutsetningene er langt fra sammenliknbare med norske forhold.

- Denne studien er full av merkelige, for ikke å si absurde forutsetninger, som alle trekker i en bestemt retning, sier forsker ved Transportøkonomisk institutt, Lasse Fridstrøm, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer