MØTTES I RETTEN:  Mona Høiness' ektemann Erik Overgaard (til venstre) og advokat Erling O. Lyngtveit hilser på hverandre før begge vitnet i arvestriden i dag. Lyngtveit oppbevarte testamentet. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
MØTTES I RETTEN: Mona Høiness' ektemann Erik Overgaard (til venstre) og advokat Erling O. Lyngtveit hilser på hverandre før begge vitnet i arvestriden i dag. Lyngtveit oppbevarte testamentet. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.Vis mer

- Helt absurd historie om Monas pc i Dubai

Høiness' ektemann vitnet i arvestriden. - Har ikke vært der siden 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORGARTING LAGMANNSRETT (Dagbladet): Pc-en som Mona Høiness brukte 20. februar 2007 til å skrive ned testament-teksten som gjorde hente til enearving av verdier for rundt 100 millioner kroner etter det barnløse ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl, er søkk borte.

Høiness selv har forklart at hun har kastet pc-en. Men motpartens privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen har jobbet med et tips fra en ikke navngitt kilde om at pc-en finnes noen flytimer unna, i Dubai. Og det attpåtil på et businesskontor der, som Høiness' ektemann Erik Overgaard skal ha jobbet fra.

Og den skal den ha vært til salgs med kompromitterende opplysninger på harddisken om tilblivelsen av det omstridte testamentet.

50 000 kroner Urdahl-slektningene deponerte 50 000 hos privatetterforskeren for å kjøpe pc-en til den pågående arveomkampen, som pågår i Borgarting lagmannsrett denne uka.

Malthe-Sørenssen forklarte i retten i går at han fikk flere tilbud om denne pc-en siden han begynte å jobbe for Urdahl-slektningene høsten 2012. Men det ble aldri noe av.

I dag vitnet Erik Overgaard om det såkalte pc-sporet. Han jobber som forretningsmann med patentforvaltning.

Overgaard forklarte seg om ektefellens nære forhold til Per og Synnøve Alver Urdahl. 

 - HELT ABSURD:  Erik Overgaard jobber med patentforvaltning. Han tok kontakt med Ola Thune da han fanget opp ryktene om en pc på hans angivelige kontor i Dubai. - Jeg har ikke vært i Dubai siden 2003, og har aldri drevet forretninger der, sier Overgaard til Dagbladet. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
- HELT ABSURD: Erik Overgaard jobber med patentforvaltning. Han tok kontakt med Ola Thune da han fanget opp ryktene om en pc på hans angivelige kontor i Dubai. - Jeg har ikke vært i Dubai siden 2003, og har aldri drevet forretninger der, sier Overgaard til Dagbladet. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET. Vis mer

Mona Høiness måtte blant annet dra fra et ball fordi hun fikk en telefon fra sykehuset om at Per Urdahl var alvorlig syk.

Fikk Urdahl på kjøpet - Vi giftet oss i moden alder i 1999, og da er det jo ikke så uvanlig at man får med særkullsbarn på kjøpet. I vårt tilfelle fikk med Per og Synnøve på kjøpet, beskrev Overgaard om forholdet mellom de fire.

- Hva vet du om denne historien om Dubai ?

- Det er helt absurd. Historien henger ikke på greip. For det første har jeg jobbet i databransjen i 20 år, og bruker ikke min kones gamle pc-er. Historien om at jeg skulle ha tilbudt hennes pc til motparten er helt absurd. Mitt kontaktnett i Dubai består av to personer, og jeg har ikke drevet forretninger der.

- Kunne vært ødeleggende - Med en gang disse ryktene dukket opp, skjønte jeg at de kunne være ødeleggende for min forretningsvirksomhet. Jeg tok kontakt med Ola Thune, forklarte Overgaard i retten.

Thune vitnet i retten tidligere i dag.

Det var høsten 2012, like etter at den første dommen i arvestriden var falt i Mona Høiness favør, at privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørensen ble engasjert av Urdahl-slektningene i forbindelse med at tingsrettdommen ble anket.

Malthe-Sørenssen fortalte i retten i går at han flere ganger ble kontaktet av en mann som ville selge den gamle pc-en til Mona Høiness. Den skulle inneholde mail-utveksling i forkant av testament-inngåelse 20. februar 2007, som skulle kunne avdekke at testamentet i Høiness' favør ikke er gyldig.

2003: siste gang i Dubai - Jeg har altså ikke vært i Dubai siden 2003. Hvis det skulle vært noe i nærheten av et sannhetsgehalt i den historien Malthe-Sørenssen framførte i retten i går, ja da ville det vært totalt ødeleggende for min karriere, sier Overgaard til Dagbladet etter sitt vitnemål i dag.

 HØRTE EKTEMANNENS FORKLARING:  Mona Høiness hørte Erik Overgaard forklare seg i Borgarting lagmannsrett i dag. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
HØRTE EKTEMANNENS FORKLARING: Mona Høiness hørte Erik Overgaard forklare seg i Borgarting lagmannsrett i dag. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET. Vis mer

Han sikter da til at mannen som skulle ha tilbudt Malthe-Sørenssen denne pc-en fryktet for represalier.

Det var Malthe-Sørenssens argument for ikke å oppgi navnet på sin kilde.

- Helt hinsides. Og det har jo ikke framkommet noen dokumentasjon for disse påstandene, sier Erik Overgaard.