Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Helt absurd. Jeg elsket jo henne»

Han var direktør med millionlønn. Nå er han tiltalt for drapet på sin norske samboer.

ÅSTED: Kvinnen ble funnet drept like ved vinduet i dette soverommet. Mannen sier han ikke husker noe av hendelsen. Først to timer etter at bekymrede naboer ringte politiet, ringte den tiltalte direktøren selv politiet. Da rykket de ut med alle styrker og pågrep ham. Foto: Politiet
ÅSTED: Kvinnen ble funnet drept like ved vinduet i dette soverommet. Mannen sier han ikke husker noe av hendelsen. Først to timer etter at bekymrede naboer ringte politiet, ringte den tiltalte direktøren selv politiet. Da rykket de ut med alle styrker og pågrep ham. Foto: Politiet Vis mer

21. august i fjor brøt det ut et reint kaos på den eksklusive adressen i Stockholms hotteste nabolag Södermalm.

I en leilighetsbygning hadde naboer plutselig hørt panikkskrik og enormt leven fra en av bygningens toppleiligheter. Naboer hadde til og med sett en kniv bli kastet ut av vinduet og ut i bakgården.

Rundt klokka 13.00 kom de første nødtelefonene inn til politiet om det voldsomme bråket. Men ingen ante omfanget av det som skjedde på adressen denne tidlige ettermiddagen i slutten av august i fjor.

Ringte selv politiet

Først nesten to timer etterpå, kommer telefonen som får politiet til å trykke på den store røde knappen.

JAKTER VITNER: Sjokkerte naboer forteller om dramatiske scener etter at den norske kvinnen ble funnet drept i Stockholm. Reporter: Audun Hageskal. Video: Frank Karlsen. Vis mer

En mann i 50-åra ringer politiet og forteller at hans samboer ligger livløs ved siden av ham, og at han selv er skadd.

Minutter etterpå rykker politiet ut med alt av styrker, stormer leiligheten og pågriper mannen.

Torsdag denne uka ble mannen tiltalt for drap. Kvinnen som lå død ved siden av ham, var hans norske samboer i 40-åra.

Suksessrik

Siden drapet 21. august har politiet etterforsket saken for fullt, og vil nå stille mannen for retten. Etterforskningen har samtidig avdekket en dramatisk utvikling for den tiltalte mannen, som i over ti år var direktør for et svensk selskap med en årlig omsetning på flere hundre millioner kroner.

EKSLUSIVT: Paret hadde nettopp flyttet inn i boligen i dette leilighetsbygget i Södermalm. Den tiltalte mannen forteller i avhør at han opplevde mye uro på grunn av flyttingen. Foto: Frank Karlsen
EKSLUSIVT: Paret hadde nettopp flyttet inn i boligen i dette leilighetsbygget i Södermalm. Den tiltalte mannen forteller i avhør at han opplevde mye uro på grunn av flyttingen. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Han hadde over to millioner kroner i årslønn, gjorde stor suksess i næringslivet og hadde nettopp flyttet inn i den luksuriøse leiligheten med sin norske samboer.

I avhør har han imidlertid forklart at psyken hans ble stadig mer ustabil i tida før drapet. Han og samboeren hadde fortsatt sommerferie, og hadde brukt deler av den på å besøke hennes familie i Norge i tillegg til utenlandsturer til Tyrkia.

Slet med å sove

Den siste delen av ferien skulle gå med til å komme seg på plass og finne seg til rette i den nye leiligheten sammen med den norske samboeren og hans to barn fra tidligere.

I avhør med politiet forteller imidlertid mannen i 50-åra at han ble i stadig dårligere forfatning psykisk etter innflytting. Han skal ha slitt med å sove på grunn av defekt aircondition.

TILTALT: Mannen i 50-åra ble denne uka tiltalt for drap.
TILTALT: Mannen i 50-åra ble denne uka tiltalt for drap. Vis mer

Bare fem dager før drapet ble han fraktet til psykiatrisk sykehus etter at samboeren hadde ringt inn en bekymringsmelding. Han ble frivillig med til sykehus. På den tida skal flere familiemedlemmer ha vært på besøk hjemme hos paret, blant annet fordi mannen skal ha følt seg dårligere.

- Forsto ikke

- Det føltes bra at jeg hadde nære og kjære rundt meg som stilte opp. Da jeg søkte hjelp, er det klart at jeg virket psykotisk. Men jeg gikk dit etter oppfordring fra N.N. (samboeren) og barna som sa at jeg måtte. Jeg forsto ikke selv hvor ille det var, sier mannen i avhør.

Mannen forklarer at han følte en stor indre uro, og ble skeptisk til folk rundt seg. Han skal ikke ha følt seg spesielt stresset på jobb, selv om han satt på mye ansvar. Han var også i god fysisk form og drakk lite alkohol.

Selve dagen for drapet husker han imidlertid lite av i avhør. Han forklarer at han og samboeren hadde tenkt å ta et bad på formiddagen.

- Hun begynte å tappe badekaret mens jeg skar opp appelsinbåter. Etterpå har jeg vanskelig for å huske hva som faktisk skjedde, sier han.

Flere knivstikk

Han sier at han kan huske at kona skrek og at en kniv ble kastet ut fra balkongen.

- Jeg kommer ikke på så mye mer enn at jeg sitter ved vinduet på soverommet og ringer 112, sier han.

Kvinnen ble drept med flere knivstikk, og det ble funnet blodspor flere steder i leiligheten i tillegg til to blodige kjøkkenkniver.

Mannen nekter straffskyld etter drapstiltalen. Hans forsvarer Patric Lindblom har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag, men påtalemyndigheten opplyser at de tror på mannens forklaring om at han ikke husker noe fra selve drapet. De har imidlertid basert tiltalen på de øvrige bevisene i saken.

- Noe motiv kan jeg ikke uttale meg om. Mye taler for at han har lidd av psykisk sykdom, sier politiadvokat Christina Voigt til Expressen.

- Oppleves absurd

Det var ingen forhistorie med vold i hjemmet, og venner som kjente paret har heller ikke sett faresignaler tidligere. Det er uklart når straffesaken kommer opp.

Den tiltalte mannen i 50-åra omtaler selv saken som absurd.

- Det oppleves helt absurd. Jeg elsket jo henne. Hun stilte enormt opp for meg og holdt meg i hånda da vi måtte dra av gårde midt på natta fordi jeg var psykotisk. Det føles forferdelig, forklarte han i avhør.