Gaza:

Helt alene igjen

Suzy (7) mistet både mamma og fire søsken i et bombeangrep. Her blir hun trøstet av pappa Riad Ishkontana (42), på Shifa-sykehuset, hvor de nå bor. I hver sin seng, side om side.

I SJOKK: Suzy (7) og faren Riad Ishkontana (42) sitter i en seng på Shifa-sykehuset, midt i Gaza-by. De er de eneste overlevende etter at et israelsk flyangrep bombet huset de lå og sov i, natt til søndag. De to ble dratt ut av ruinene etter mange timer. Foto: Ap / Scanpix
I SJOKK: Suzy (7) og faren Riad Ishkontana (42) sitter i en seng på Shifa-sykehuset, midt i Gaza-by. De er de eneste overlevende etter at et israelsk flyangrep bombet huset de lå og sov i, natt til søndag. De to ble dratt ut av ruinene etter mange timer. Foto: Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Gaza er fremdeles under et massivt angrep. Vi får inn stadig flere skadde og drepte. De fleste skadde og drepte er kvinner og barn. Helsesystemet vårt kneler».

Dette var den korte, men brutale oppsummeringen til Muhammed Abed Silmia, sjef på Gazas største sykehus, Shifa-sykehuset, tidligere denne uka.

Klokka 1 natt til fredag norsk tid trådte endelig en våpenhvile i kraft mellom Israel og palestinske Hamas etter elleve dager med voldsomme angrep. I samme øyeblikk strømmet folk på Gazastripen ut av husene sine for å feire, melder nyhetsbyrået AP.

- Klarte ikke redde deg

Sju år gamle Suzy Ishkontana er én av de skadde barna som ligger på Shifa-sykehuset. Søndag morgen ble hun dratt ut av ruinene, flere timer etter at det hadde blitt bombet i et israelsk flyangrep. Først på sykehuset ble hun gjenforent med sin far:

- Tilgi meg, min datter. Du ropte etter meg, for at jeg skulle redde deg, men jeg klarte ikke å røre meg eller å finne deg, var de første ordene hennes far, Riad Ishkontana, møtte henne med, ifølge det medisinske personalet som fikk de to sammen igjen, i hver sin sykehusseng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer