- Helt anonym i Nobelkomiteen

Inger-Marie Ytterhorn er anonym og faglig svak, mener Janne Haaland Matlary.

FREDSPRISBANKETT: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen hilser på Nobelkomiteens Ågot Valle (t.v.) og Inger-Marie Ytterhorn i det hun ankommer den Norske Nobelkomiteens tradisjonelle fredsprisbankett på Grand Hotel i 2010. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
FREDSPRISBANKETT: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen hilser på Nobelkomiteens Ågot Valle (t.v.) og Inger-Marie Ytterhorn i det hun ankommer den Norske Nobelkomiteens tradisjonelle fredsprisbankett på Grand Hotel i 2010. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke bestemte Frps stortingsgruppe at Inger-Marie Ytterhorn får fortsette i den prestisjefylte Nobelkomiteen i nok en periode på seks år, til tross for at partihøvding Carl I. Hagen ønsket seg plassen. Forbigåelsen av Hagen har utløst en bitter strid mellom tidligere og nåværende partileder Siv Jensen.

Fremskrittspartiets Inger-Marie Ytterhorn har sittet i Nobelkomiteen i 12 år, og er med unntak av Sissel Marie Rønbeck (som nå trer ut av komiteen) den som har sittet lengst i vervet.

Ønsker debatt At Ytterhorn nå får seks nye år i den prestisjefylte Nobelkomiteen, er ikke alle enige i. Dagbladet har vært i kontakt med kilder som synes Ytterhorn og flere av de andre nåværende medlemmene bør byttes ut på grunn av manglende kompetanse på det utenrikspolitiske og sikkerhetspolitiske området.

- Ytterhorn har ikke gjort mye ut av seg, og er aldeles anonym på fagfeltet. Bortsett fra formannen er komiteens medlemmer faglig sett svake alle sammen når det gjelder kunnskap om internasjonal politikk og sikkerhetspolitikk. Jeg synes det er et problem, sier professor og ekspert på utenrikspolitikk, Janne Haaland Matlary til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.