Bomkrisa i regjeringen gjør KrFU-lederen frustrert

- Helt bak mål

Spillet i regjeringen om bompenger er helt bak mål, sier KrFU-leder Martine Tønnessen. Unge Høyre mener det haster med en løsning.

TØFF TONE: Anført av partileder Siv Jensen slo Frp-ledelsen søndag fast at forhandlingene om en bomløsning i regjeringen er over. Men de andre partiene vil gjerne forhandle videre. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TØFF TONE: Anført av partileder Siv Jensen slo Frp-ledelsen søndag fast at forhandlingene om en bomløsning i regjeringen er over. Men de andre partiene vil gjerne forhandle videre. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er flaut om bompenger skal være det som utløser en regjeringskrise, sier Tønnessen til Dagbladet.

KrFU-lederen har fulgt regjeringens bompengedrama fra sidelinja og er ikke imponert over det hun ser.

- Vi har en enighet på Granavolden som ligger til grunn, og i plattformen ligger det masse god klimapolitikk som er viktig å få gjennomført, sier hun og fortsetter:

- Det spillet regjeringspartiene legger opp til nå, der de driver og skylder på hverandre og gir hverandre svarteper i ett sett, er helt bak mål. Nå må de heller sette seg ned og finne løsninger, sier hun.

- Ernas ansvar

Martine Tønnessen mener politikerne nå må løfte blikket.

- Det er ikke bompenger som løser klimakrisen. Klimakrisen er global, den er urettferdig og den rammer mest dem som har minst. Mens vi sitter her og diskuterer symbolsaker som bompenger og flyskam er det andre store utfordringer ellers i verden som ville vært mye mer effektfulle å løse.

Unge Høyres fungerende leder Daniel Skjevik-Aasberg mener regjeringen nå må få på plass en løsning på bomstriden.

- Dette må de finne ut av, og det er Erna Solberg som har ansvaret. Men hun har funnet ut av slike situasjoner før, og jeg har full tillit til at hun klarer å gjøre det igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer