«Helt blakk» Hillary latterliggjøres etter dette tv-intervjuet

Møter liten sympati for økonomisk strev.

NY BOK: Hillary Clinton har gitt et eksklusivt intervju til tv-stasjonen ABC i forbindelse med memoarene «Hard Choices», men hennes kommentarer om økonomisk «strev» etter tida i Det hvite hus vekker mest oppsikt. Foto: ABC / Martin H. Simon / Reuters
NY BOK: Hillary Clinton har gitt et eksklusivt intervju til tv-stasjonen ABC i forbindelse med memoarene «Hard Choices», men hennes kommentarer om økonomisk «strev» etter tida i Det hvite hus vekker mest oppsikt. Foto: ABC / Martin H. Simon / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alt Hillary Clinton (66) sier kan og vil bli brukt mot henne, i hvert fall de neste to årene.

Det fikk hun en påminnelse om etter at hun i et lengre intervju med ABC News, som skal sendes i natt norsk tid, ble konfrontert med sine egne og ektemannen Bill Clintons svimlende inntekter fra talehonorarer.

Clinton er regnet som en selvskreven presidentkandidat for Demokratene i 2016, og er nå på en stor lanseringsturné med boka «Hard Choices» - «tøffe valg» - som er hennes memoarer fra tida som utenriksminister under Barack Obama.

Hillary har tjent rundt 30 millioner kroner på å holde taler bare siden hun gikk av som utenriksminister i februar i fjor. Men foreløpig blekner honorarsummen mot ekspresident Bills. Han har håvet inn totalt 600 millioner kroner på lignende talevirksomhet i løpet av snaut 13 års «pensjonisttilværelse» etter at han forlot Det hvite hus i 2001.

- Fullstendig blakke Det var på direkte spørsmål om disse beløpene Hillary ville få fram at ekteparet faktisk slet for å få endene til å møtes på begynnelsen av 2000-tallet.

«Vi var ikke bare fullstendig blakke, men hadde gjeld da vi forlot Det hvite hus. Vi hadde ingen penger og strevde med å, du vet, pusle på plass ressursene for lånene på husene våre, for Chelseas utdannelse. Det var ikke enkelt. Bill har virkelig jobbet hardt, og det har vært fantastisk for meg. Han har jobbet veldig hardt, og først og fremst måtte vi betale ned all gjelden. Vi måtte tjene dobbelt så mye penger som den, åpenbart på grunn av skatt og avgifter, for å sørge for hus («houses», red. anm.) og ta vare på familiemedlemmene», sier Hillary i intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer