Asker-familien fikk ny nabo:

- Helt enorme dyr

Seinsommeren er høysesong for elg på epleslang. Så mye kan de spise, at de rett og slett blir berusa.

NYTT NABOSKAP: En elg koste seg skikkelig i en eplehage i Asker denne uka. Foto: Privat
NYTT NABOSKAP: En elg koste seg skikkelig i en eplehage i Asker denne uka. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tirsdag denne uka «klikka» familiehunden Milo helt, forteller Hanne Guri Bøhmer Arnø til Dagbladet.

Hun og familien er bosatt vis-à-vis en stor eplehage i Asker i Bærum kommune. Hunden var helt umulig å roe ned, forteller hun. Og ute blant naboens epletrær så de årsaken.

- I mørket så vi konturene av en kjempediger elg. Den var her i mange timer den natta. Var bortpå epletreet og spiste litt epler og så la den seg ned og hvilte. Det så ut som den koste seg skikkelig.

Det var Budstikka som omtalte saken først.

- Fascinerende

Utpå morgenkvisten forsvant skogens konge inn i skogen like ved familiens hus. Men samme kveld var den tilbake.

- Da skjedde akkurat det samme. Den lå og slappet av og koste seg.

Igjen ble hunden Milo «helt ko-ko» forteller Bøhmer Arnø, som fra soverommet har god utsikt til eplehagen og lå å tittet på elgen ut gjennom vinduet.

- Det er veldig fascinerende. Det er jo helt enorme dyr.

Dagen etter ringte hun viltnemnda, som kom på befaring i området.

NON STOP: En elg fikk nok av en mann på snøscooter i Yellowstone nasjonalpark. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Kan bli fulle

Jan Lind i viltnemnda i Bærum sier til Budstikka at det er vanlig at elgen trekker ned til bebyggelse på denne tida av året.

- Nå er det mye nedfallsfrukt. Det liker elgen. Og finner den først et sted der den liker seg, kommer den gjerne tilbake, sier han.

Ifølge Lind kan elgen spise seg beruset på frukten de har tilgang på.

- Frukten gjærer i magen sånn at dyrene kan bli beruset. Heldigvis er det sjelden den blir aggressiv av det, den blir mer susete.

Tett på

Bøhmer Arnø har gitt det nye tilskuddet til nabolaget navnet «Egil», og synes besøket har vært hyggelig.

- Jeg følte meg aldri redd. Jeg var mest opptatt av at hunden ikke skulle vekke hele huset og nabolaget. Men det er klart at det er jo et kjempesvært dyr, så i lengden vil man kanskje ikke ha de så tett på.

Bøhmer Arnø observerte at folk i området gikk tur med hunden rett i nærheten av elgen, uten at verken elgen eller hundene reagerte.

- Jeg har ikke hørt at noen har hatt noen negative erfaringer. Den hadde ikke gevir, så det var nok en hunn. Jeg så heller ingen barn. Dette var nok en fredelig type.

ELGEBRÅK: Tyler Henderson og bikkja Reecey skulle bare ut og hente posten da de fikk seg en skikkelig overraskelse. Video ViralHog Vis mer

Bør holde seg unna

Viltnemnda anbefaler imidlertid folk til å holde seg unna elgen.

- Og hvis det ikke går, må du ta kontakt med oss, sier Lind til Budstikka, og legger til at ha av og til blir sendt til boligstrøk for å jage bort elg som har slått seg ned og blir for nærgående.

Ifølge Budstikka er det også observert nærgående elger både på Tanum og i Lommedalen tidligere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer