REAGERER PÅ BRUK AV 9. APRIL:  Krigshelten Gunnar Sønsteby  fotografert sist onsdag da han holdt foredrag om demokrati for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. FOTO: ALEKSANDER ANDERSEN, SCANPIX.
REAGERER PÅ BRUK AV 9. APRIL: Krigshelten Gunnar Sønsteby fotografert sist onsdag da han holdt foredrag om demokrati for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. FOTO: ALEKSANDER ANDERSEN, SCANPIX. Vis mer

- Helt feil å si at muslimer truer norsk demokrati

Kjakan opprørt over hvordan Norwegian Defence League bruker 9. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Krigshelten Gunnar Kjakan Sønsteby er opprørt over at Norwegian Defence League bruker 9. april til å demonstrere mot det de kaller «en muslimsk okkupasjon av Norge».

- Dette er helt håpløst. Jeg reagerer kraftig på bruken av denne datoen, sier 93-årige Sønsteby til Aftenposten.no.

Det er Norwegian Defence League (NDL) som demonstrerer mot ekstrem islam og bruk av sharialoven i Norge på Kontraskjæret ved Akershus festning lørdag, på datoen 9. april, da Nazi-Tyskland i 1940 startet sitt angrep på Norge.


- Helt feil - Den gang førte vi en kamp for demokratiet. Det blir helt feil å si at muslimer utgjør en trussel mot det norske demokratiet i dag. Jeg har mer tro på tillitsfullt samarbeid, sier motstandsmannen.

En rekke organisasjoner stiller seg bak markeringen «Aldri mer nazisme» lørdag, som en motdemonstrasjon mot NDLs markering.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer