- Helt feil av Carl

Nestleder i Frp, Per Sandberg forstår at berørte reagerer sterkt på Carl I. Hagens utspill.

GRUNNLEGGENDE UENIG:  Nestleder i Frp mener Hagens utspill er helt feil, og forstår at de pårørende reagerer kraftig. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
GRUNNLEGGENDE UENIG: Nestleder i Frp mener Hagens utspill er helt feil, og forstår at de pårørende reagerer kraftig. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frps ordførerkandidat i Oslo Carl I. Hagen mener politiet bør begrense etterforskningen av terrorangrepene 22. juli, og har blant annet uttalt at han ikke begriper hvorfor pårørende ønsker detaljinformasjon om hva som skjedde under massakren. 

- Hadde jeg vært pårørende, tror jeg heller jeg hadde foretrukket at saken raskest mulig ble avsluttet. Få en rettsak og få buret ham inn. Jeg setter spørsmålstegn ved at man skal bruke hundrevis at politifolk på å etterforske en sak som er oppklart.

Grunnleggende uenigNestleder i Frp Per Sandberg, synes Hagens utspill er feil.

- Jeg er grunnleggende uenig med Carl her. De pårørende, ofrene og de berørte fortjener at absolutt alle steiner snus i denne saken, slik at alle de som ønsker det kan få detaljerte svar på alle spørsmål de måtte sitte med. Selvsagt skal de berørte bestemme selv hvorvidt de ønsker slike detaljerte svar, men muligheten skal i hvert fall være der.

Detaljene må fremHan mener også en grundig etterforskning er nødvendig for å hjelpe politiet i forebyggende arbeid.

- For å kunne vite hvilke tiltak en kan gjøre for å hindre at noe slikt skjer igjen, er det veldig viktig at alle detaljene i hendelsesforløpet i disse forferdelige sakene kommer frem. Derfor er det helt nødvendig at politiet nå foretar en svært grundig og omfattende etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer