VIL HA SVINEKJØTT:Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) vil ha svinekjøtt i offentlige institusjoner. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VIL HA SVINEKJØTT:Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) vil ha svinekjøtt i offentlige institusjoner. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Helt feil hvis vi skal slutte å spise svinekjøtt fordi mange muslimer har flyttet til Norge

Listhaug vil ha svinekjøtt i offentlige institusjoner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svinekjøtt serveres sjeldnere og sjeldnere i offentlige institusjoner. Det vil landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) ha slutt på.

Det er den voksende muslimske befolkningen i Norge som er grunnen til at svinekjøtt sjelden serveres i barnehager og offentlige institusjoner.

- Jeg har spist svinekjøtt i Norge gjennom alle år og jeg mener det blir helt feil hvis vi skal slutte å spise svinekjøtt fordi mange muslimer har flyttet til Norge. Da må de få noe annet, så får resten av befolkningen få svin, sier hun til NRK.

Også kjøttbransjen er misfornøyd med utviklingen. De håper på en tydelig strategi for å øke innkjøpene av svinekjøtt. Det vil hjelpe næringen, som sliter med overproduksjon og svake marginer.

- Vi tror vi får bedre balanse i markedet dersom disse tiltakene innføres, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, leder for Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund.

(NTB)