Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helt forferdelig at noen truer oss

Stian Andersen (11 og Lars Ulvar A. Hjellestad (11) sier de er blitt redde etter at skolen deres er blitt truet av en ukjent brevskriver.

BEKYMRET: Stian Andersen (t.h.) og Lars Ulvar A. Hjellestad sier de er litt
bekymret for hva som kan ligge bak truslene mot skolen deres. Foto: Leif
Stang
BEKYMRET: Stian Andersen (t.h.) og Lars Ulvar A. Hjellestad sier de er litt bekymret for hva som kan ligge bak truslene mot skolen deres. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SØFTELAND (Dagbladet.no): - Det er helt forferdelig at noen kan finne på å true skolen og oss som er elever der. Vi synes ikke det er gøy, men er blitt litt bekymret. Nå håper vi at politiet finner personen som har skrevet trusselbrevet, sier skolekameratene Stian Andersen og Lars Ulvar A. Hjellestad.

Tom skole
Skolen er tom for elever og lærere. Politiet har store styrker ute som har gått vakter i og rundt skolen i hele natt og i dag. De omlag 300 elevene og 42 ansatte har fått fri fra Søfteland barne- og ungdomsskule i Os kommune i dag og i morgen.

Rektor Kåre Lutro sendte brev til elevenes foreldre onsdag der han skrev at skolen ville bli stengt torsdag og fredag.

- Seinere i går ettermiddag fikk vi tekstmeldinger fra skolen der de skriver at skolen blir stengt disse to dagene fordi det var kommet et brev med trusler. Jeg synes det er litt skummelt, men håper det er noen ungdommer som er ute for å tulle seg. Der i såfall en dårlig spøk. Jeg har også to barn ved barnehagen like ved skolen. De er der også i dag. Jeg går derfor ut ifra at det ikke kan være en bombetrussel det er snakk om, sier Renate A. Hjellestad, som er moren til Lars Ulvar A. Hjellestad.

 Foreldrene sier de har fått sparsomt med opplysninger fra skolen.

- Skolen er truet
Trusselbrevet skal ha kommet til skolen på mandag denne uka, men ble ikke åpnet før tirsdag. I går kom brevet hjem til foreldrene og seinere på ettermiddagen kom altså tekstmeldingene fra rektoren på skolen.

Det skal være oppgitt to datoer i brevet, noe som er grunnlaget for at skolen er blitt stengt disse to dagene.

Ordfører Terje Søviknes i Os kommune sier at skolen er stengt på grunn av spesielle omstendigheter. Mer enn det kan han ikke si foreløpig.

Lensmann Rasmus Dalen sier at hele skolen er truet og at etterforskningen i saken pågår for fullt.

- Vi er glade for at politiet tar saken på alvor. I dag skulle vi hatt mat og helse de tre siste timene. Det hadde vært mye bedre å være på skolen istedet for å ha fri disse timene, men vi har heldigvis fint vær her i dag, sier kameratene Stian og Lars Ulvar.

De har funnet fram syklene og tar turen innom skolen for å se at flere polititjenestemenn passer på.

POLITIVAKT: Store politistyrker har patruljert utenfor Søfteland barne- og
ungdomsskole i natt og i dag. Foto: Leif Stang
POLITIVAKT: Store politistyrker har patruljert utenfor Søfteland barne- og ungdomsskole i natt og i dag. Foto: Leif Stang Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling