Coronastengte grenser:

- Helt forferdelig. Finnes ikke ord

Kameratene Johnny Pedersen (59) og Gøran Hellerud (55) har måttet være kreative for å kunne møte hverandre under pandemien. De mener grensestengingen er lite gjennomtenkt.

VENNSKAP PÅ GRENSEN: Johnny Pedersen og Gøran Hellerud møttes på den gamle brua over Svinesund torsdag. Hellerud trengte blant annet noen motorsykkeldeler fra Pedersens butikk i Sverige. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VENNSKAP PÅ GRENSEN: Johnny Pedersen og Gøran Hellerud møttes på den gamle brua over Svinesund torsdag. Hellerud trengte blant annet noen motorsykkeldeler fra Pedersens butikk i Sverige. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVINESUND (Dagbladet): I iskald februarvind kommer Johnny Pedersen og kameraten Gøran Hellerud gående fra hver sin side av den gamle brua over Svinesund, som i en årrekke har bundet de to sammen. Nå markerer den i stedet et skille.

- Det er helt forferdelig. Det finnes ikke ord for dette, sier Pedersen til Dagbladet.

Pedersen og Hellerud har vært venner i en årrekke. Selv om Pedersen har vært bosatt på svensk side av grensa siden 1985, mens Hellerud har holdt til i Sarpsborg, har de to aldri tenkt over at en landegrense skilte dem. Coronapandemien har imidlertid gjort denne grensa tydeligere og tydeligere.

- Hardt rammet

Det siste året har vært vanskelig - spesielt på Pedersens side av grensa.

- Vi på svensk side har blitt hardest rammet av dette her, og i mitt område er det over 1000 arbeidsplasser i faresonen.

- Det er veldig fortvilende for alt av butikknæring, for familie og for venner. Jeg har selv en guttunge på norsk side, og vi fikk jo ikke feiret jul som planlagt.

Pedersen driver selv en butikk, som blant annet selger motorsykkeldeler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer