Parkliv

- Helt forjævlig med søppel

Renovatør Ole: - Ikke en politimann å se. Lurer på hva som skjer framover.

SØNDAG KLOKKA 07.30: Renovatør Ola Mago fyller det tredje lastebillasset med søppel fra parken på St. Hanshaugen i Oslo. Den fjerde lastebilen venter nede på stien. Foto: Øystein Andersen.
SØNDAG KLOKKA 07.30: Renovatør Ola Mago fyller det tredje lastebillasset med søppel fra parken på St. Hanshaugen i Oslo. Den fjerde lastebilen venter nede på stien. Foto: Øystein Andersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 117 000 +473
innlagt125 +11
døde 757
påvist smittet 160 000 000+738.5K
døde 3 320 000 +13.6K
Se mer

ST. HANSHAUGEN (Dagbladet): Klokka 07.30 søndag, dagen derpå etter at den første lørdagen i Oslo med en touch av sommer så vidt er avrundet.

I morgensola er renovatør Ole Mago i firmaet VIBO Tjenester godt i gang i parken på St. Hanshaugen med å fylle en lastebil med søppel på oppdrag for Miljøetaten i Oslo kommune.

- Dette er den tredje lastebilen vi fyller her fra parken på morran i dag. Vi har satt på ekstra høye lemmer, sier Ole Mago til Dagbladet.

Han er blid og erfaren med flere slags opprydding, fra snøbrøyting til parkrydding.

I god mening retter han en liten pekefinger både om corona og søppel i Oslos parker de nærmeste to ukene med fortsatt stengte serveringssteder og værmelding med sol og plussgrader godt over 10.

LØRDAG KLOKKA 19.30: Som et fuglefjell i finværet i parken på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Torstein Bøe, NTB.
LØRDAG KLOKKA 19.30: Som et fuglefjell i finværet i parken på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Torstein Bøe, NTB. Vis mer

- Det var helt forjævlig med søppel her da vi startet på morran. Og det var enda verre i Grünerhaven. Kolleger med mange års erfaring fra selskapet NCC sier det samme. I går kveld, mens utefestene fortsatt var i gang, hentet vi tre slike billass nede rundt Nedre Foss Gård.

Knust glass og bankkort

- Hva kaster folk fra seg i parken?

-Alt. Det ser ut som de bare slipper søpla rett ned. Pizzaesker, flasker, bokser, snusesker, bæreposer. Det er skummelt med en del knust glass vi har funnet i graset her.

Den fjerde søppelbilen er på vei om stien i retning Ole Magos lastebil.

Dagbladet tar et skritt til siden for å slippe fram ny søppelbil. Da dukker opp et bankkort under skoen med navn på eier.

Renovatør Ole legger det på setet i bilen.

- Håper hun blir glad, sier.

Ikke sett politi

- Har du gjort deg noen refleksjoner etter en jobbhelg i parkene - utenom alt søppelet?

- Jeg har ikke sett en politimann. Og hvordan er egentlig smittevernreglene utendørs i Oslo nå, spør Ole før han kjører av gårde med fullt søppellass. Med ekstra høye lemmer for anledningen.

Flere enn ti ikke tillatt

Oslo kommune har et svar på tillatt antall på sine hjemmesider om private samlinger.

«Sammenkomster utendørs på offentlig sted

Det er ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster på offentlig sted der det er mer enn ti personer til stede. Det vil si tilfeller hvor det er avtalt at man skal møtes på offentlige steder som i parker, skogen, lekeplasser og liknende. Dette gjelder til og med 29. april, eller til forskriften blir endret.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer