- Helt forkastelig

Politiekspert Finn Abrahamsen om henlagt voldtektssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet om «Susanne» (19) som ble voldtatt på det tidligere utestedet Cruise i Tønsberg 2. juni 2007.

I desember samme år ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling, til tross for at politiet sitter både på DNA-bevis, fornavn og bildebevis av mannen. I mai 2008 fikk hun 100000 kroner i voldsoffererstatning fra staten fordi det regnes som klart sannsynlig at mannen tiltvang seg sex med jenta.

Etter oppslaget i Dagbladet i går, blir saken igjen tatt opp til vurdering.

-Forkastelig

Finn Abrahamsen, tidligere avdelingssjef ved Oslo politidistrikt, tror liknende saker vil dukke opp med jevne mellomrom.

-Dette er helt forkastelig, men dessverre noe som går igjen i hele Norges land. Her har man et bilde hvor man kunne etterlyst vedkommende, først som vitne, og deretter som mistenkt, sier Abrahamsen.

-Siste mulighet er å gå ut med bilde, men det er ikke blitt gjort. Politiet burde hatt kontakt med denne mannen for lenge siden. Dette minner om stor uerfarenhet. De kunne kommunisert med andre politidistrikt i landet, og utvekslet ideer med dem, sier han.

-Burde prøvd hardere

KRITISK: Finn Abrahamsen, tidligere politioverbetjent, reagerer kraftig på politiets arbeid i saken der «Susanne» (19) ble voldtatt. Foto: LARS MYHREN HOLAND
KRITISK: Finn Abrahamsen, tidligere politioverbetjent, reagerer kraftig på politiets arbeid i saken der «Susanne» (19) ble voldtatt. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

Også politikerne er opprørte.

-Vi har jo sett en praksis i mange andre politidistrikt at politiet har offentliggjort ulike typer bilder, og at dette er benyttet for å ta gjerningsmannen, og for å skaffe mistenkte i saken. Her burde politiet prøve hardere. Kvinner som utsettes for voldtekt har ikke bra nok rettsvern i Norge. Opprettelsen av Voldtektsutvalget holder ikke, sier Anne Marit Bjørnflaten (Ap), leder av Stortingets justiskomité.

Frp\'s justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, er enig.

-Jeg synes absolutt de burde gått ut med bildet. Her sitter de med DNA-bevis og navn, og hvis det er så vanskelig bør man bruke media, mener han.

- Helt forkastelig
BILDEBEVIS: Et vitne på utestedet Cruise leverte disse bildene til politiet etter at voldtekten ble anmeldt. Bildene er tatt kort tid før voldtekten fant sted og viser mannen som «Susanne» har utpekt som gjerningsmann.