Helt i hundre

Lilo (2) og Samba (4) ble kidnappet av irske asfaltarbeidere på Bjerke Travbane i midten av august. I går kveld ble de lykkelig gjenforent med familien på Notodden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg tror det nesten ikke før jeg får se dem. Jeg hadde et håp, men det ble mindre og mindre, forteller matmor til de to tispene, Linda Jørgensen, på telefon fra en hundeutstilling i Danmark.

I går fikk hun den gledelige meldingen om at de to kidnappede Cocker spaniel-hundene hennes var funnet i god behold hos hundetyver i Oslo. De to tispene av rasen amerikansk Cocker spaniel har vært savnet siden midten av august.

Det kunne gått riktig galt. Samba skal ha valper om 14 dager. Hele familien jubler nå.

Verdifulle

Det var på en hundeutstilling på Bjerke Travbane i Oslo 14. august at Lilo og Samba ble bortført av utspekulerte hundetyver.

Da Linda Jørgensen kom tilbake fra finalerunder med en annen hunderase, fant hun Cocker spanielen Emil (3) alene i hundehengeren. Lilo og Samba var sporløst forsvunnet.

Så startet klappjakten på de to hundene, som har høy avlsmessig verdi.

Fikk tips

I går formiddag dro Jørgensens eksmann, Otto Pedersen, til Oslo for å sjekke ut et tips de hadde fått fra en som mente å ha sett Lilo.

Han fant hundene hos irske asfaltarbeidere på en campingplass ved Hvervenbukta i Oslo. Mens Pedersen orienterte seg, kom både folk fra kommunen og fra politiet til stedet. Da tyvene ikke kunne redegjøre for eierskapet til hundene, tilkalte politiet Viking, som foretok en ID-scanning. Denne matchet papirene Pedersen hadde med seg, og han kunne dermed ta Lilo og Samba med seg hjem til familien på Notodden.

Skamklipt

-  Da jeg ringte og fortalte det, begynte de å grine hele gjengen. Dette har vært ei grusom tid for familien. Barna har nektet å gå på skolen og har våknet med mareritt om natta, forteller Pedersen.

Han sier det virker som hundene har fått mat og greit stell, selv om Lilo er blitt skamklipt.

Politiet kunne i går ikke pågripe hundetyvene fordi de hadde små barn til stede, men Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt opplyser at de irske asfaltarbeiderne har blitt anmeldt for hundetyveri.

HUNDELYKKE: Live Frydenberg (12) med Samba (4) på fanget og Benedicte Jørgensen (11) med Lilo (2) var overlykkelige for å få hundene tilbake. Live har Samba på fôr, og Benedicte er datteren til eier Linda Jørgensen.