Nødssituasjon på «Ocean Viking»:

- Helt ignorert

Den norske kapteinen på «Ocean Viking» har bedt om bistand fra italienske myndigheter. Hjelpen har ikke kommet, ifølge hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée.

NØDSITUASJON: Mannskapet på det norske skipet «Ocean Viking» har bedt om bistand fra italienske myndigheter, og beskriver situasjonen om bord som «ubehagelig». Video: AFP / SOS Mediterranée Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er vant til anspent stemning, men nå opplever vi det mye verre enn ellers. Nå er det mange om bord som sliter alvorlig mentalt, og vi mistenker at dette har en sammenheng med utviklingen som har vært i blant annet Libya, sier Laura Garel, talsperson for organisasjonen SOS Mediterranée.

Det norske skipet «Ocean Viking» har den siste uka plukket opp 180 mennesker fra to båter som drev rundt i Middelhavet. SOS Mediterranée bruker skipet til å redde migranter.

Nå har mannskapet på skipet erklært nødssituasjon. Årsaken skal være at en gruppe på 44 migranter prøver å presse skipet til havn.

- Det har gjort at kapteinen har blitt nødt til å trykke på noen ytterligere alarmknapper i forhold til italienske myndigheter, i håp om å få komme til havn tidligere, sier daglig leder Trym Jacobsen i rederiet Hoyland Offshore til Dagbladet.

Garel opplyser til Dagbladet at bilder av personer i havet ikke har tilknytning til de omtalte selvmordsforsøkene.

- Sju nødmeldinger

Garel forteller at skipet har ligget i havn i tre måneder som følge av coronapandemien, og at de begynte på sitt nåværende oppdrag 22. juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer