Stortingspresidenten i Kyiv:

- Helt jævlig å se

Fra et krigsherjet Kyiv forteller stortingspresident Masud Gharahkani (Ap) at det var president Zelenskyj som gjerne ville ha Norge på besøk på frigjøringsdagen. - Tenk at vi skulle oppleve tortur og massegraver i Europa i 2022, sier Gharahkhani til Dagbladet.

MØTTE ZELENSKYJ: Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) var i Kyiv 8. mai. Video: Telegram/Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) og utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) besøker i dag Kyiv og president Volodomyr Zelenskyj.

- Det er helt jævlig å se denne ondskapen. Så lite respekt for menneskelivet som russerne har utvist i Ukraina, det er grusomt å se med egne øyne. Det viser hvor viktig det er å stå opp for det ukrainske folk. Deres kamp er også vår kamp, sier Gharahkhani på telefon til Dagbladet fra Kyiv.

Gharahkhani forteller Dagbladet at valg av dag for besøket ikke er tilfeldig: 8. mai er som kjent frigjøringsdagen. Det er et symboltungt møte mellom norsk og ukrainsk ledelse i dag.

- Vi er i Kyiv på dagen hvor også Norge markerer frihet, selvstendighet og demokrati, forklarer han.

I en eksklusiv videohilsen fra et tydelig krigsherjet Kyiv forteller Ghahkhani at det var president Zelenskyj som ønsket besøk fra Norge akkurat i dag.

- Jeg står her i Kyiv nå fordi president Zelenskyj ønsket at utenriksministeren og jeg skulle være her på akkurat denne dagen. I dag markerer vi i Norge de samme verdiene som det ukrainske folk nå kjemper så innbitt for, sier stortingspresidenten videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer