- Helt katastrofalt

Tretten bru i Innlandet har kollapset. Ordføreren forteller om rystende scener.

SISTE NYTT: Dagbladet TV gir deg siste nytt, akkurat nå! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg står her og ser på det nå. Den er helt ødelagt - alt har ramlet ned, sier ordfører Jon Halvor Midtmageli (Sp) til Dagbladet.

Tidlig mandag morgen kollapset Tretten bru i Gudbrandsdalen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Det er helt katastrofalt, helt uvirkelig, det er jo også ei ganske ny bru, sier ordføreren.

Han sier videre at han foreløpig ikke har fått beskjed om personskader. Politiet opplyser til Dagbladet rundt 08.20 at de har kontroll på førerne av begge bilene som havnet i vannet.

- Per nå har vi kontroll på førerne av lastebilen og personbilen som havnet i vannet. De er begge i tilsynelatende god behold. Vi jobber videre med å få verifisert om disse er de eneste involverte, eller om det er flere i vannet, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, til Dagbladet.

Rett før klokka ti er arbeidet fortsatt i full gang.

Vi snakker fortsatt med vitner og har droner oppe, men vi har ikke noen opplysninger som tyder på at det er noen i vannet, sier Terje Krogstad, som er leder for Geografisk driftsenhet midt i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

- De involverte er fysisk uskadd, men får tilbud om helseoppfølging fordi de har vært utsatt for en veldig spesiell påkjenning, sier Krogstad.

Tretten bru er en nær 150 meter lang bru som går over Gudbrandsdalslågen like ved E6. Den er laget i tre og er ti meter bred, skriver NTB.

Det er fortsatt uklart hvorfor brua kollapset.

Vannstanden i Lågen har vært ganske stabil de siste ukene, og godt under grensene for hva som defineres som flom, forklarer Erik Holmqvist ved flomvarslinga i NVE til Dagbladet. Det har ikke vært flom i elva siden månedsskiftet juni/juli, sier han, og understreker at han ikke vet hvorfor brua kollapset, men sier at vannstanden i elva ikke er noen åpenbar grunn til hendelsen.

E6 er også stengt i begge retninger som følge av ulykken, ifølge Vegtrafikksentralen. Trafikken dirigeres på stedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer