Helt konge hos kongen

Mens klassekameratene hadde arbeidsuke på Rimi, Mega og Domus, hadde 15 år gamle Anders Tangen skaffet seg jobb hos kongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har alltid vært interessert i Det Kongelige Slott, sier han.

Fordi det ikke er mulig å utdanne seg til å bli konge, har Anders slått fra seg den planen.

- Men det er en viss mulighet for å bli prins, ler Anders.

Ringte slottet

Da rådgiveren ved Holtan ungdomsskole i Horten orienterte om arbeidsuka, hadde Anders allerede bestemt seg. Han ringte umiddelbart til slottet.

- De ba meg sende en søknad. Jeg skrev at jeg hadde vært om bord på kongeskipet «Norge», at jeg spiller i korps og at jeg er interessert i Hans Majestet Kongens Garde. Foreldrene mine var skikkelig glade på mine vegne da jeg fikk jobben, sier Anders.

Ble vist rundt

Sist mandag jobbet han inne i Slottet, og ble vist rundt.

- Jeg fikk blant annet se Den Store Spisesal, Daglig Spisesal, Ballsal, Den Lille Festsal, Slottskapell og fyrsteleiligheten der Mandela bodde da han var på besøk.

Forrige tirsdag jobbet Anders på kongsgården. Onsdag var han på Skaugum. Han skulle male fire stakittgjerder, men ble bare ferdig med ett.

- Jeg tok meg god tid til skikkelig arbeid. Du skal gjøre deg flid når du jobber for kongen.

Torsdag rakte Anders løv i Dronningparken. Fredag jobbet han på kjøkkenet.

- Jeg så Hans Majestet. Men kongen hadde nok dårlig tid, for han hilste ikke.

Anders har skrevet under taushetserklæring, og er svært nøye med ikke å si noe som skader kongehuset. Han ser gjerne at vi tar en sitatsjekk med kabinettssekretær Magne Hagen når artikkelen er klar.

EN GLAD GUTT: Anders (15) ringste Slottet og ble kronet med drømmejobb. Han er storfornøyd etter å ha sett innsiden av Slottet.