«Helt meningsløst»

Jusprofessor Eivind Smith sier at korrupsjonssaken mot Kjell Inge Røkke og de andre tiltalte burde vært langt raskere avviklet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smith var selv stevnet som vitne inntil i forrige uke, uten at han forsto årsaken.

-  Jeg måtte finne ut av dette selv fordi jeg fikk et brev om at jeg var stevnet uten noen begrunnelse. Jeg fikk til slutt vite at jeg var stevnet fordi jeg hadde uttalt meg om hva som menes med offentlig tjenestemann. Men jeg er jo ingen ekspert på strafferett og har ingen detaljkunnskap om saken.

I forrige uke fikk han beskjed av politiet om at han var frafalt som vitne.

-  Ikke effektivt

Smith vil nødig kommentere den pågående rettssaken fordi han bare kjenner den fra mediene, men synes påtalemyndighetens opplegg virker noe rotete.

-  De burde jo spurt meg først om hva jeg kunne bidra med som et eventuelt vitne. Hadde jeg ikke tatt kontakt, ville dette kanskje ikke blitt avklart før i rettssalen

-  Hva synes du om at det er satt av seks uker til saken?

-  Akkurat det synes jeg virker helt meningsløst. Hvis man ser på hvilken ressursbruk dette innebærer og hvilke kostnader dette medfører for domstolene, virker det ikke som en effektiv saksbehandling, ikke minst også tatt i betraktning at det er fire år siden etterforskningen startet.

-  Koster enormt

Kjell Inge Røkke og båtmekler Erik Øye, sjøkaptein Claes Pallin og personlig assistent John Inge Valand er også enige om at seks uker er altfor lang tid. Pallin reiser fram og tilbake mellom Oslo og Stockholm på fridagene.

-  Saken har kostet enormt både når det gjelder tid og den belastning det er å bli framstilt som en mistenkt for kriminelle handlinger gjennom fire år, sier Røkke.