- Helt naturlig at de ser oss i kortene

Barnevernet i Stord er rystet av barnedrapssaken, hvor en av deres egne var på befaring da 13-åringen skal ha drept fosterbroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORD (Dagbladet): - Dette er en tragedie fra ende til annen for alle som er involvert, sier Trine Hjertholm. 

Dagbladet blir med barnevernlederen hjem i huset hennes på Stord. Hele lørdagen har gått til arbeid etter at en 13-åring i bygda skal ha drept sin tre år gamle fosterbror, torsdag ettermiddag.  

Bli med på besøket, i videoen i denne saken. 

- Det berører oss veldig. Det gjør noe med oss. Det var jo en kurator med fra Barnevernet, og det går inn på oss. Dette er først og fremst en alvorlig krise for familien og den biologiske familien. Vi tenker mye på familien, sier hun til Dagbladet. 

- Ofte sjalusi Hun ønsker ikke å spekulere i hva som forårsaken voldhandlingene som 13-åringen selv har vedkjent for politiet. Hun er likevel ikke ukjent med at det ofte kan oppstå sjalusi mellom søsken eller fostersøsken. 

- Det skjer, og det er naturlig. Det er en av grunner til at fosterfamiliene skal vurderes og finnes ut om de matcher, slik at opplevelsen av det hele blir så naturlig som mulig for alle parter. Jeg vet at det flere steder er blitt utført prosjekter hvor forholdet mellom fosterbarn og biologiske barn blir undersøkt. Det finnes mange gruppers om blant annet sørger for at de biologiske barna blir fulgt opp. Slik at de også får noen de kan snakke med om hvordan de opplever ting. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer