- Helt naturlig at de ser oss i kortene

Barnevernet i Stord er rystet av barnedrapssaken, hvor en av deres egne var på befaring da 13-åringen skal ha drept fosterbroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORD (Dagbladet): - Dette er en tragedie fra ende til annen for alle som er involvert, sier Trine Hjertholm. 

Dagbladet blir med barnevernlederen hjem i huset hennes på Stord. Hele lørdagen har gått til arbeid etter at en 13-åring i bygda skal ha drept sin tre år gamle fosterbror, torsdag ettermiddag.  

Bli med på besøket, i videoen i denne saken. 

- Det berører oss veldig. Det gjør noe med oss. Det var jo en kurator med fra Barnevernet, og det går inn på oss. Dette er først og fremst en alvorlig krise for familien og den biologiske familien. Vi tenker mye på familien, sier hun til Dagbladet. 

- Ofte sjalusi Hun ønsker ikke å spekulere i hva som forårsaken voldhandlingene som 13-åringen selv har vedkjent for politiet. Hun er likevel ikke ukjent med at det ofte kan oppstå sjalusi mellom søsken eller fostersøsken. 

- Det skjer, og det er naturlig. Det er en av grunner til at fosterfamiliene skal vurderes og finnes ut om de matcher, slik at opplevelsen av det hele blir så naturlig som mulig for alle parter. Jeg vet at det flere steder er blitt utført prosjekter hvor forholdet mellom fosterbarn og biologiske barn blir undersøkt. Det finnes mange gruppers om blant annet sørger for at de biologiske barna blir fulgt opp. Slik at de også får noen de kan snakke med om hvordan de opplever ting. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Tror du det er det som kan ha skjedd, at dette skyldes sjalusi? 

- Det er én av hypotesene. Det er en av faktorene som kan ha spilt inn, men vi vet ikke om det gjør det i dette tilfellet, sier hun til Dagbladet. 

Granskes
Det er tidligere blitt kjent at Barnevernet nå granskes av Fylkesmannen. 

- Det er helt naturlig at de vil se oss i kortene. De må naturlig nok sjekke alle instansene som er involvert i saken - det er en del av rettssikkerheten vår, det handler om rutinene våre, sier hun.

En representant fra barnevernet var på rutinebesøk hos familien da treåringen ble drept. 13-åringens foreldre som også var forsterforeldre til 3-åringen var også tilstede.

Faren kastet seg mellom, men klarte ikke å stoppe drapet.

13-åringen har vedkjent seg voldshandlingen. Siden han er under kriminell lavalder, er det nå helsevesenet og barnevernet som følger ham videre opp.

- Politiet har ingen historikk eller kjennskap til denne adressen fra tidligere, sier lensmann Bernt Norvalls til Dagbladet.

MØTEPLASS: Nysæter kirke i Stord brukes som samlingsplass for de som er berørt av den tragiske hendelsen i Stord kommune. Bildet er tatt lørdag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MØTEPLASS: Nysæter kirke i Stord brukes som samlingsplass for de som er berørt av den tragiske hendelsen i Stord kommune. Bildet er tatt lørdag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer