Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helt nytt for oss

STAVANGER (Dagbladet): - Dette var nytt for oss. Vi har aldri advart jenter om at de kan bli gravide hvis de bruker p-piller og johannesurt samtidig, sier farmasøyt Åse Skogerbø ved Svaneapoteket i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten fra Sverige blir møtt med skepsis blant dem som jobber på apoteket i Klubbgata i Stavanger sentrum. De selger ganske mye av produkter som inneholder johannesurt, men det har ikke slått dem at naturproduktet skal kunne oppheve virkningen av preventiver.

- Jeg hadde aldri kommet på å advare jenter som vil kjøpe p-piller og johannesurt samtidig, om at de kan bli gravide, sier Skogerbø.

Hun synes det er merkelig, men teoretisk mulig, at en slik effekt skal være mulig.

- Hvis dette gjelder to kvinner av alle i Sverige, er jo ikke det mange. Men jeg stiller meg åpen for at det kan være noe i det.

- Hva vil dere gjøre nå?

- Her på apoteket kommer vi ikke til å begynne å advare folk uten videre. Jeg må sette meg inn i saken og ta det opp på neste apotekmøte, sier Åse Skogerbø.

SKEPTISK: Farmasøyt Åse Skogerbø selger mange typer preparater som inneholder johannesurt. Hun er skeptisk til påstanden om at p-piller skal miste sin virkning på grunn av medisinblandingen.
Hele Norges coronakart