TOALETTGJEST:  Denne kongepyton-slangen ble funnet på et toalett på kjøpesenteret Amfi Moss. Foto: privat.
TOALETTGJEST: Denne kongepyton-slangen ble funnet på et toalett på kjøpesenteret Amfi Moss. Foto: privat.Vis mer

Helt pyton hos baker'n i Moss

Nå havner «Kjeppen» på kontoret til Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vekteren kvakk til da han gikk inspeksjonsrunde før stengetid på kjøpesenteret Moss Amfi i går kveld. På kundetoalettet ved Moss Finbakeri ble han møtt av en buktende slange.

En helt pyton opplevelse med andre ord. For ekspertene fant raskt ut av den uvanlige gjesten var en kongepyton.

- De kan bli  halvannen meter lange. Men denne er ikke mer enn 60 - 70 centimeter. Vi har kalt han «Kjeppen». Det er ikke livsfarlig å bli bitt, men det gjør vondt, sier pytonslangens midlertidige matfar, innehaver Rino Helgesen av dyrebutikken Tropehagen Zoo, til Moss Avis.

I ettermiddag eller i morgen «Kjeppen» hentet av Mattilsynet i Østfold og får et nytt midlertidig hjem på tilsynets kontor i Sarpsborg.

Der har de eget slangebur til krypende gjester som har kommet bort. Selv om de ikke skulle vært her i det hele tatt.

Død eller dyrepark Etter et døgn eller to på kontor i Sarpsborg er det to muligheter for «Kjeppen»: de evige savanner eller nytt hjem i enm dyrepark:

- Foreløpig er det forbudt med slike dyr i private hjem. Så hvis det melder seg en eier, må han eller hun dokumentere tillatelse til å ha slanger, sier veterinær Lars Erik Rondestveit hos Mattilsynet i Østfold til Dagbladet.

Mattilsynet sender et tilbud til alle dyreparker med slanger om å overta «Kjeppen». Hvis ingen er interessert, blir den avlivet.

- Rett som det er Kjøpesenteret i Moss har aldri hatt slike gjester. Men det er ikke uten grunn at Mattilsynet har eget slangebur på kontoret.

- Det skjer rett som det er at vi har brukt for slangeburet vårt, sier Rondestveit.

- Hva sier veterinæren til forslaget om at det bør bli lov å ha endel slanger som husdyr?

- Som ansatt i Mattilsynet, stiller jeg meg bak de faglige forslagene som kommer fra etaten, sier veterinær Lars Erik Rondestveit til Dagbladet.