- Helt sinnssykt!

- Dette har ingenting med jåleri å gjøre, sier Kristin Halvorsen om sminkekrangel. Kaller TV 2 Nyhetskanalen uprofesjonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SV-lederen er svært opprørt over at TV 2 Nyhetskanalen antyder at hun er jålete midt i valgkampinnspurten, og at VG prioriterte sminkekrangelen som sitt førstesideoppslag i dag.

- Vil du høre min hjertens mening? Dette er helt sinnssykt!, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.no.

Jobber natt og dag

TV 2 Nyhetskanalen endte i går opp med en lang analyse om SV fra politisk redaktør Stein Kåre Kristiansen, i stedet for den planlagte partilederutspørringen. Det skjedde etter at SV-lederen satte ned foten for det hun mente var uakseptabelt kort tid til sminking før sendinga.

- Jeg lager statsbudsjett om kvelden og natta – og driver valgkamp om dagen. Tidsskjemaet mitt er sprengt. Vi har strukket oss så langt det lar seg gjøre overfor TV 2 Nyhetskanalen, og så er svaret deres denne furtinga. Helt utrolig, sier hun.

- Frykter du at velgerne kan oppfatte saken som at du er mer opptatt av utseende enn av budskapet du skulle framføre på skjermen?

- Jeg tror faktisk velgerne forstår at det krever litt å produsere tv. TV 2 Nyhetskanalen har med dette bevist at de er uprofesjonelle, sier Halvorsen, og utdyper:

- Alle som vet noe om tv-produksjon kjenner til at sminking foran en direktesending ikke er det samme som å sminke seg noen minutter på badet hjemme. Dette handler om studiolys og produksjon og har overhodet ingenting med jåleri å gjøre!

- HANDLER OM TV-PRODUKSJON: Kristin Halvorsen, her i sminkestolen før en tidligere tv-opptreden, mener TV 2 Nyhetskanalen er uproffe siden de ikke forstår hennes krav til forberedelse før direktesendinger. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX
- HANDLER OM TV-PRODUKSJON: Kristin Halvorsen, her i sminkestolen før en tidligere tv-opptreden, mener TV 2 Nyhetskanalen er uproffe siden de ikke forstår hennes krav til forberedelse før direktesendinger. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX Vis mer

- Hvor er de viktige sakene?

Erkerival Siv Jensen (FrP) og Høyres ordførerkandidat Fabian Stang sa til Dagbladet.no tidligere i dag at det politiske budskapet er viktigere enn utseende.

Finansministeren er enig og kan ikke få sagt kraftig nok hvor tullete hun mener sminkesaken er.

- Det er ikke til å tro. Dette forteller en del om hva årets valgkamp handler om, mener Halvorsen.

Hun er i dag i Telemark for å åpne bioenergianlegget Bø fjernvarme, og mener medienes respons på hennes hjertesak denne valgkampen er fraværende.

- Isen smelter, havet stiger, og tusenvis av mennesker dør av flom i verden. Jeg har prøvd å få fokus på klima og miljø og hvordan det påvirker lokalsamfunnene. Hovedsaken i Norges største avis er hvordan jeg sminker meg. Det er jo ikke mulig for samfunnsengasjerte mennesker i dette landet å holde seg oppdatert på hva som egentlig skjer, det er ikke mulig å finne de viktige politiske sakene, tordner SV-lederen overfor Dagbladet.no.

I kveld skal Halvorsen igjen i et TV 2-studio, denne gang i programmet Tabloid. Da får hun lov til å debattere skole og utdanning, men bør være ute i god tid for å bli TV-Kristin.

- De kvinnelige gjestene kommer alltid først, da det normalt tar i overkant av 30 minutter å sminke dem før sending. Det skjer rett som det er at gjester er sent ute, men for menn gjør ikke det så mye – de trenger ikke mer enn fem minutter i sminkestolen, opplyser fungerende produksjonsleder Carolin Rustad i Tabloid-redaksjonen.

Prosjektleder Tor Godal i TV 2 Nyhetskanalen var ikke tilgjengelig for kommentar i ettermiddag.