Men Stoltenberg blir sjef for stadig færre.
Ikke siden 1900 har Arbeiderpartiet hatt mindre oppslutning i Oslo.
En ny sjokkmåling viser at bare 16 prosent av velgerne i hovedstaden ville ha stemt på Ap dersom det var stortingsvalg nå.
Meningsmålingen som er utført av Opinion for Aftenposten Aften gir Ap en tilbakegang på 5,9 prosentpoeng i forhold til siste stortingsvalg. Ap er redusert til fjerde største parti i hovedstaden. SV og Fremskrittspartiet går sterkt fram.
Tydelig markering
Møtet i Sandvika viste at Thorbjørn Jagland nå er på vei ut og legger egen partiframtid i hendene til Jens.
For første gang under den betente lederstriden i Arbeiderpartiet markerte Jens Stoltenberg tydelig at lederskiftet i realiteten er tatt. Stoltenbergs politiske foredrag i går var rensket for hans tidligere henvisninger til Thorbjørn Jagland og forsikringer om at de er helt enig, selv om få har hatt noen tro på det.
Samtidig markerer Jens Stoltenberg at han har en annen analyse av hvor partiet skal gå.
Mens Thorbjørn Jagland har utbasunert at Arbeiderpartiet skal fornye seg til venstre, mener Jens Stoltenberg at det er lite konstruktivt å sette den type merkelapper på politikken. På direkte spørsmål om det er velgerne på venstresida eller høyresida partiet skal vinne tilbake, svarer Stoltenberg:
På gjerdet
- Vi må vinne tilbake velgerne som har satt seg på gjerdet, og de som har gått til Høyre og Frp.
Han påpeker at den samlede oppslutningen til Ap og SV på de siste målingene er lavere enn Ap's oppslutning ved valget i 1997 og 1991. Å satse på å ta velgerne fra SV er ikke løsningen. Det vil ikke svekke framgangen for høyresida, poengterer Stoltenberg.
Jens bestemmer
Jagland leder partiets idéforum, og dette arbeidet skulle i utgangspunktet strekke seg lenger enn til kommende landsmøte i november.
- Vi får presentere det vi har kommet fram til på landsmøtet, men så er det opp til den nye partiledelsen å bestemme om jeg skal lede dette arbeidet videre.
I utgangspunktet ser jeg ikke for meg at jeg skal ha noen posisjoner i partiet etter landsmøtet, annet enn å fortsette som leder av utenrikskomiteen og sitte i gruppestyret på Stortinget, sier Jagland til Dagbladet.