Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helt skandaløst

- Usmakelig, uhørt og skandaløs, mener lederen i SAS Personalklubb, Asbjørn Wikestad, om ledelsens bonusfest. Nå ber han styret rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bonusbomben slo ned på et møte i København tirsdag, da fagforeningene og toppsjefene i SAS var samlet for å diskutere spareplaner og raske kutt. Leder Asbjørn Wikestad i SAS Personalklubb er mildt sagt fly forbanna.

- Dette er ikke uttrykk for premiering av innsats, men en ekkel grådighetskultur, sier han.

- De samme personene som kutter utgifter og tar levebrødet fra folk, lager egne regler for seg selv. Det er skandaløst at de får resultatbonus når selskapet går med milliardunderskudd, mener Wikestad, som representerer 1600 SAS-ansatte i Norge.

Administrerende direktør i SAS, Jørgen Lindegaard, betegnet tidligere denne uka 2001 som et forferdelig år. Til Jyllandsposten kalte han tredje kvartal for det verste i selskapets historie.

Samtidig sier toppsjefen at selskapets finanser er solide, og at det er godt rustet for framtidas utfordringer.

- Enten må styret korrigere inntrykket av at SAS har økonomiske problemer, eller så må de gripe inn overfor sjefer som mottar resultatbonuser i dårlige tider. Signalene som nå sendes ut er uhørte både internt og utad, sier Wikestad.

Han krever at styret tar grep allerede førstkommende tirsdag. Da legges SAS-regnskapet for 2001 fram.

Også SAS Verkstedklubb med sine 1500 medlemmer er rystet over bonusutbetalingene.

- Vi kjemper i dag med alle midler for å finne småbeløp vi kan spare inn. Skifttillegg, ulempetillegg, betalte og ubetalte spisepauser er poster vi har diskutert hos oss. Da føles det langt fra rett at ledelsen samtidig skal få utbetalt bonuser. Det er rett og slett usmakelig, sier nestleder i verkstedklubben, Halvor Kringhaug, til Dagbladet.

De ansattes representant i SAS-styret, Ingvar Lilletun, ønsker ikke å kommentere ledelsens bonusutbetalinger i Dagbladet. Det gjør heller ikke styremedlem Berit Kjøll.

KRASS: - Ekkel grådighetskultur, sier lederen i SAS Personalklubb, Asbjørn Wikestad.
Hele Norges coronakart