- Helt spinnvilt nå

Økte drivstoffpriser kan føre til at flere må revurdere planene om å feriere i Norge. Bård Hoksrud (Frp) krever at regjeringen tar grep umiddelbart.

ALVORLIG: Bård Hoksrud (Frp) er bekymret for at økte drivstoffpriser kan føre til at færre får oppfylt ferieplanene sine. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
ALVORLIG: Bård Hoksrud (Frp) er bekymret for at økte drivstoffpriser kan føre til at færre får oppfylt ferieplanene sine. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Drivstoffprisene har skutt i været de siste månedene. I det reviderte statsbudsjettet som ble presentert i dag, kommer det fram at regjeringen ikke vil redusere avgiftene.

Dette kan gå utover norgesferieplanene til flere nordmenn.

Tre av fire vil feriere i Norge

Ifølge en undersøkelse fra Den Norske Turistforening (DNT) planlegger tre av fire å tilbringe hele eller deler av sommerferien i Norge. Undersøkelsen ble gjort før passproblemene og flyplasskaoset tiltok.

- Dette kan påvirke folks ferieplaner ytterligere, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT, i en NTB-melding.

De økte prisene på bensin og diesel kan imidlertid gjøre norgesferien langt dyrere enn før.

- Som å bli ranet

Bård Hoksrud i Fremskrittspartiet (Frp) reagerer kraftig på de høye drivstoffprisene.

- Det er helt spinnvilt nå. Du føler nesten at du har blitt ranet når du står ved bensinpumpa og har fylt tanken, sier han til Dagbladet.

Flere steder i landet ligger diesel- og bensinprisen på over 27 kroner literen. Hoksrud tror prisene vil påvirke ferieplanene til flere.

- Utfordringen for de som har tenkt å reise rundt i Norge, og som er avhengig av å kjøre bil som går på bensin eller diesel, er at det blir dyrt, sier han.

- Vi ser at det er noen som ikke kommer til å dra på den norgesferien de egentlig hadde tenkt på, for eksempel til Nord-Norge eller Vestlandet.

Hoksrud legger til at situasjonen er alvorlig, for det er de som har minst, som rammes hardest.

Reduserer ikke avgiftene

Regjeringen i flere andre europeiske land har redusert drivstoffavgiften for sine innbyggere. Dette bør gjøres i Norge også, mener Hoksrud.

- Norge går med ekstreme overskudd i oljeinntekter hver dag, og da går det fint an å sørge for at folk i Norge får litt lavere drivstoffpriser, sier han.

Regjeringen er klar på at de ikke ønsker å redusere drivstoffavgiftene, og dette ble heller ikke gjort i det revurderte statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Framtidsutsikten for flere nordmenns ferieplaner er derfor fremdeles uklar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer