Helt stressless

Møbel-gründeren Jens Petter Ekornes er ikke redd for stress etter at han i går ble innvalgt i Høyres sentralstyre. - Blir det for galt, tar jeg med meg en stol, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når «Mr. Stressless» nå gjør sitt inntog i rikspolitikken, står næringslivets vilkår øverst på timeplanen.

- Jeg vil arbeide for økt verdiskaping i næringslivet. Vi trenger en langsiktig politikk som hindrer utflagging og gir arbeidstakerne trygghet i jobben, sier han.

Senior

Ekornes er gift, har fire barn og ikke mindre enn 12 barnebarn. 60-åringen har trappet ned i møbelbransjen, men er fortsatt engasjert i produktutvikling med halv lønn og tittelen seniorrådgiver.

- Det betyr gammal og brukt! slår han fast med en latter. Men ikke verre enn at han kan bruke kreftene sine i Norges største parti.

- Dette er spennende, og veldig morsomt, sier han.

Sentralstyret består dermed av Jens Petter Ekornes, Anders Eira (31) fra Finnmark, Anne K. Slungård (38) fra Sør-Trøndelag og Kristin Clemet (44) fra Oslo.

Ny periode

Jan Petersen (55) ble programmessig gjenvalgt som Høyre-leder for en ny periode, med statsrådene Erna Solberg (41) og Per-Kristian Foss (51) som henholdsvis første og andre nestleder.

Dermed kommer hele partiledelsen fra regjeringen og Stortinget.

- Høyre skal være ansvarlig og forutsigbart, men samtidig nytenkende. Partiet skal vise både engasjement og kompromissvilje i EU-saken, sa den gjenvalgte Høyre-lederen om kursen videre etter partilandsmøtet.

Flinke folk

Flere Høyre-tillitsvalgte framstår som kandidater til å overta som partileder når Jan Petersen trekker seg. Petersen forsikrer at han ser det som en suksessfaktor:

- Jeg gleder meg over at mange er villige til å ta i et tak. Det har aldri plaget meg å omgi meg med flinke folk, sier han.

NYE OPPGAVER: - Dette er spennende, og veldig morsomt, sier Mr. Stressless himself, Jens Petter Ekornes, om sitt nye verv i Høyres sentralstyre.