Helt taus

Helseministeren vil ikke si noe om at Jonas Gahr Støre dro til privatlege. Dét vil derimot Rødt.

VIL IKKE SI NOE: Ingvild Kjerkol har sagt at regjeringen ikke heier på private aktører i helsevesenet. Men hun vil ikke si noe om at hennes statsminister bruker nettopp private aktører i helsevesenet. Foto: Javad Parsa / NTB
VIL IKKE SI NOE: Ingvild Kjerkol har sagt at regjeringen ikke heier på private aktører i helsevesenet. Men hun vil ikke si noe om at hennes statsminister bruker nettopp private aktører i helsevesenet. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Folk har dårlig råd i disse tider. Jeg håper Jonas har lært nå.

Rødt-politiker Seher Aydar liker dårlig at statsministeren går til privatlege, slik Dagbladet kunne fortelle i forrige uke. Én time på det private, Volvat-drevne instituttet Støre besøkte, koster minimum 1700 kroner.

- Støre gjør det samme som andre med god råd gjør - de sniker i køa. Men han burde stille seg pent i kø og vente på hjelpa han trenger. Ikke alle kan kjøpe seg ut av helsekøen, og statsministeren burde definitivt vise solidaritet med alle disse menneskene, sier Aydar videre.

Det var under en veldedighetskamp under Norway Cup at Ap-sjefen fikk en real trøkk da han skulle ta et straffespark. Ballen gikk til overmål midt på keeper - en straffeskytters mareritt. Støre forteller Dagbladet at han ikke angrer på bruken av privatlege.

KRITISK: Rødt-politiker Seher Aydar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KRITISK: Rødt-politiker Seher Aydar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Taus Kjerkol

Arbeiderpartiet er imot ytterligere privatisering i helsevesenet, noe partiprogrammet også underbygger. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har sågar vært tydelig på at regjeringen ikke «skal heie på private» i helsevesenet.

FALLER: Statsminister Jonas Gahr Støre får smake på gresset når han skal ta sin straffe i kjendiskampen under Norway Cup. Video: Dagbladet TV Vis mer

Kjerkol ønsker derimot ikke å kommentere Støres besøk til privatlege. At saken har vakt oppsikt internt i Ap, er Dagbladet likevel klar over.

- Støre har en viktig jobb, Aydar. Her må han kanskje være litt pragmatisk?

- Ja, han har en viktig jobb. Men det er mange i Norge som har viktige jobber, og de kan ikke bare betale tusenvis av kroner for å dra til privatlegen, sier Seher Aydar.

Håper han har lært

Hun omtaler besøket som en fallitterklæring.

- Her ser vi at problemet som kanskje er skapt av Erna Solberg, i alle fall ikke er løst av Jonas Gahr Støre. Jeg håper han ser at noe må gjøres med helsevesenet når han blir nødt til å kjøpe seg privatlege.

- Hva håper du han lærer?

- At helsevesenet vårt er fullt av hull.

- Støre sier at han ikke angrer?

- Vanligvis mener jeg ikke at det er folkene som kjøper private tjenester som er problemet. Men når statsministeren gjør det, så blir det annerledes. Han representerer en regjering som sier de vil kutte i kommersielle tjenester i helsevesenet. Han representerer vanlige folk.

- Støre skal lide på prinsipp?

- Ingen skal måtte lide på prinsipp. Det er jo poenget mitt. Ingen, verken vanlige folk eller statsministeren, skal måtte betale for å få bedre helsetjenester enn andre, sier Aydar.

Fikk treningsråd

Støre er tydelig på at han ikke har gjort noe galt.

- Det er folk som driver i Norge og som er fullt tillatt og jeg har ikke stått i veien for noen.

- Er ikke dette et tilbud som burde finnes i det offentlige helsevesenet?

- Det er jeg ikke sikker på, at det skal være idrettsspesialister som skal bruke offentlig tid på det. For meg var det viktig å få råd til hvordan jeg kan komme ut av dette og kan trene det opp igjen.

Om den private helsehjelpen har hatt ønsket effekt på den vonde foten gjenstår å se.

- Jeg følger jo treningen da og da får vi håpe den kommer seg, sier Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer