– Helt Texas i Halifax

Akterutseilt kokk vil ta igjen «Berserk» på Grønland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag dukket den akterutseilte og forsvunnede «Berserk»-kokken Fredrik Juell opp igjen i det offentlige rom – sammen med tidligere «Berserk»-eventyrer Alex Rosén. Mens kjendisskuta har hatt en trøblete start på sin nye ekspedisjon, har villstyring og båtentusiast Alex inntatt en mer A4 posisjon denne gangen som bleieskiftarbeider og programleder i NRK Reiseradioen.

Familiearv

Punkemusiker Juell (28) skulle ta opp familiearven etter bestefaren, som var mannskap på Fridtjof Nansens polarskute «Fram». Men de siste to ukene har det bare vært to spor etter «Berserk»-kokken. Skipper Jarle Andhøy var øyenvitne til at han ble arrestert på havna i Halifax i Canada. Og den norske ambassaden har fått vite av kanadiske grensemyndigheter at Juell er ute av landet.

I ettertid har han fått høre om oppstyret etter at Dagbladet.no skrev om politiaksjonene mot «Berserk». Juells telefon har vært taus de siste ukene.

Skal om bord igjen

– Det er ikke så rart. Den ligger om bord i «Berserk», og der gutta seiler nå, mot Nordvestpassasjen, er det ingen dekning Men jeg er i fin form, og nå er det bare én ting som gjelder – å komme seg om bord igjen, sa Juell til Reiseradioens programleder Alex Rosén i formiddag.

– Det tok helt av i Canada, et stort Texas i Halifax, forklarer Fredrik Juell på et kjapt og ufrivillig hjembesøk.

Via Puerto Rico, Cuba, Bahamas og New York kastet politiet seg over ett av de fire mannskapsmedlemmene – maskinist Rolf «Supern» Ohlsgaard – ved tollklarering i Halifax. Et par dager seinere kom politiet tilbake og hentet kokken mens han lastet mat om bord i «Berserk».

Utvist – gadd ikke krangle

– De trodde jeg var Hells Angels-medlem også, på grunn av tatoveringer og skjegg. Jeg fikk celle ved siden av Supern, og han fortalte politiet at jeg ikke var med i Hells Angels. Det ville de ikke høre på og kjørte meg til flyplassen. Jeg har ikke gjort noe gærent, men gadd ikke krangle. Det kan jo hende jeg vil tilbake til Canada, sier kokken, som nå prøver å finne et passende fly til Grønland.

Dit kommer «Berserk» om halvannen uke, og Fredrik Juell vil være med gjennom Nordvestpassasjen 101 år etter Roald Amundsen og «Gjøa».

– Nå er det bare to mann om bord, og de kommer til å bli sultne. Jeg vet ikke hvordan de skal greie seg uten maskinist heller, sier kokken.

Rolf «Supern» Ohlsgaard skal framstilles i en høring for en dommer i Montreal om sitt medlemskap i Hells Angels. MC-gjengen er totalforbudt i Canada.

SNART GJENFORENT: «Berserk» og Fredrik Juell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer