Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helt Texas i Memphis

GRACELAND, Memphis (Dagbladet): I lang rekke, med stearinlys og fakler i hendene, gikk 35 000 fans gjennom Graceland og fram til Elvis' grav natt til i går. Flere hundre tilhengere hadde ventet i opptil ett døgn på å få være først i køen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri tidligere har interessen for rockekongen vært så enorm, opplyser politiet i Memphis.

Da Dagbladet ankom Graceland ved midnatt lokal tid (07.00 norsk tid) var køen 1,5 kilometer lang. I de avsperrede gatene sto fansen og turistene samlet rundt bilder av stjernen mens tusener av stearinlys funklet i tropenatta.

For Elvis-fansen var nok markeringen av at det er 20 år siden Kongen døde, ubeskrivelig. Enkelte gråt da også åpenlyst. Men selv på en slik dag rår kampen om folks penger. Butikkene som selger suvenirer hadde nattåpent. Overalt ble plastleker, dokker og allskens juggel solgt - og folk handlet frenetisk for å sikre seg et eller annet minne fra denne spesielle natta i Memphis.

Grav til salgs

På toppen av lista over årets verste minnegjenstander er trolig den rosa fluesmekkeren med Elvis' navn på. Årets mest morbide er Elvis' grav, ja, du leste riktig - gravplassen på Forest Hill, der Elvis lå begravet i to måneder før han ble flyttet til Graceland, er til salgs. Men hølet i bakken koster deg dyrt - 5,7 millioner kroner.

Eller hva med en jukebox til 90000 kroner eller en gitar til 35000? - begge garantert å være kopier av gjenstander Elvis hadde i sitt egen eie. Eller hva med en av de karakteristiske jumpsuitene Elvis iførte seg etter hvert? Nøyaktig like kopier selges for opptil 35 000 kroner. Da får du riktignok en kopi av den siste han brukte.

Graceland stenges?

Festen går mot sin slutt. Folk gråter. Helt ukjente kaster seg rundt halsen på hverandre. Det summer i rykter om at Lisa Marie skal flytte inn og at Graceland skal stenges for publikum.

- Bare tull, sier elvisologene, - du stenger ikke en pengemaskin. Det anslås at Elvis-turistene legger igjen 1,2 millioner kroner hvert år i Memphis.

Først ved 06-tida på morgenkvisten ble våkenatta avblåst og de regulære turene til Graceland tok til igjen. 35 000 mennesker hadde æret Kongen med å besøke hans grav - dobbelt så mange som er registrert ved noen annen våkenatt siden Elvis døde 16. august 1977.

ÆRET KONGEN: På en lang rekke defilerte 35 000 mennesker forbi Elvis' grav - 20 år etter den natta han døde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media