- Helt uakseptabelt

44 396 straffesaker ligger uavklarte i sommer. Justisminister Anders Anundsen gir ennå den rødgrønne regjeringen mye av skylda.

- STILLER TØFFE KRAV: Justisminister Anders Anundsen mener tidligere regjeringer har mye av skylda for det høye antallet straffesaker som blir liggende i mange måneder før påtaleavgjørelse, og hevder politireformen som er på trappene vil løse mange av problemene. Arkivfoto: JACQUES HVISTENDAHL
- STILLER TØFFE KRAV: Justisminister Anders Anundsen mener tidligere regjeringer har mye av skylda for det høye antallet straffesaker som blir liggende i mange måneder før påtaleavgjørelse, og hevder politireformen som er på trappene vil løse mange av problemene. Arkivfoto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du innside-kunnskap om politiets ressurssituasjon? Send epost direkte til journalistene - hkl@dagbladet.no / hru@dagbladet.no , eller ring/sms mobil 412 15 090.

(Dagbladet): Dagbladet skriver i dag at straffesakene hoper seg opp på de norske politi- og lennsmannskontorene, og at Riksadvokaten ser på situasjonen som bekymringsfull.

Per 1. juli var det hele 44 396 saker som var eldre enn tre måneder og som ikke er påtaleavgjort. Det er langt fra regjeringens mål om å redusere dette antallet til 36 000 i løpet av året.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) peker tilbake på sine forgjengere i Justisdepartementet for en forklaring på den kaotiske situasjonen.

- Det er helt uakseptabelt at vi ligger på et så høyt nivå. Dette er restanse som har bygd seg opp over tid, men det har ikke fått det nødvendige politisk fokus tidligere. Nå er dette er et av temaene jeg diskuterer med politidirektøren på våre faste møter og som jeg også har dialog med Riksadvokaten om, sier Anundsen til Dagbladet.

- Vi har vært veldig tøffe på kravene. Det går riktig vei, men det går ikke raskt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer