Stordalen om lovbrudd på egen byggeplass:

- Helt uakseptabelt

Petter Stordalen sammenlikner de registrerte lovbruddene på byggeplassen for Clarion-kjedens nye prestisjehotell The Hub med å stjele.

KNALLHARDT: Petter Stordalen sier han gjør det han kan for å forebygge lovbrudd der han bygger hotell: - Men det vil alltid være noen som prøver å utnytte systemet. Da får vi ta de og slå knallhardt ned på det, sier han. Foto: Øistein Norum Monsen
KNALLHARDT: Petter Stordalen sier han gjør det han kan for å forebygge lovbrudd der han bygger hotell: - Men det vil alltid være noen som prøver å utnytte systemet. Da får vi ta de og slå knallhardt ned på det, sier han. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stordalen har annonsert med nabovarsel før åpningsfesten for hans nye giganthotell med 810 rom midt i Oslo sentrum torsdag denne uka.

Stemningen var ikke like god for tre uker siden. Da demonstrerte flere fagforeninger utenfor hotellet mot det de mente var en lang rekke lovbrudd på byggeplassen.

- Vi har kartlagt arbeidsforholdene og bemanningen på plassen, og mener å ha funnet 185 lovbrudd, sa Joachim Espe, leder i Rørleggernes fagforening, til Dagbladet.

Som å stjele

Nå kommenterer Stordalen selv for første gang funnene:

- Dette er veldig enkelt. Jeg kommer selv fra en dagligvarebutikk. Hvis noen stjal fra den butikken, var det helt uakseptabelt for meg, sier han og utdyper:

- Det samme gjelder i denne saken. Vi har klare linjer om etiske retningslinjer når vi inngår en kontrakt - som i dette tilfellet med Betonmast. De vet hva de skal forholde seg til. Når det da er noen underleverandører av dem som ikke følger de retningslinjene, det er helt uakseptabelt, sier Stordalen til Dagbladet.

Lovet grep

Betonmast har vært hovedentreprenør for det to år lange byggeprosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer