- Helt uaktuelt å adoptere tvillingene til Norge

Lederen av Stortingets familiekomite opprørt over at kvinne (42) løy om morskapet.

- OPPRØRT:  - Ungene er satt i en vanskelig sutuasjon, men det er uaktuelt å adoptere dem til Norge, sier leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Gunn Karin Gjul (Ap). ARKIVFOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
- OPPRØRT: - Ungene er satt i en vanskelig sutuasjon, men det er uaktuelt å adoptere dem til Norge, sier leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Gunn Karin Gjul (Ap). ARKIVFOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Lederen av Stortingets familie- og kulturkomite ser ingen løsning for at de to guttebarna som ble født av en indisk surrogatmor kan komme til Norge.

Tirsdag ble det kjent at norske myndigheter har avslått søknaden fra en 42 år gammel kvinne fra Nordland, som først hevdet at hun var barnas mor, men seinere har innrømmet at hun har løyet om sin egen rolle.

Guttene ble født 24. januar av en indisk surrogatmor og med en anonym sæddonor. Etter at kvinnen ble avkrevd en DNA-test, har hun innrømmet at eggene ikke var hennes.

- Helt uakseptabelt - Jeg er i første rekke opprørt og lei meg for at kvinnen har satt ungene i en slik situasjon. Det er helt uakseptabelt at folk skal komme med feil opplysninger og forsøke å omgå regelverket på denne måten, sier komiteleder Anne Karin Gjul (Ap) til Dagbladet.

Først gjennom media tirsdag kveld ble Gjul kjent med avslaget og at kvinnen ikke er guttenes mor likevel.

Hun og andre stortingspolitikere har lagt en stor innsats i å finne en løsning for at de to guttene kunne få komme til Norge uten å bryte norsk lov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer