Corona-krisa: Vil endre reglene for arbeidstid

- Helt uaktuelt

Regjeringen vil ha flere unntak fra reglene om arbeidstid og viser til den nye kriseloven, men får blankt nei fra hovedorganisasjonen Unio.

På JOBB: Regjeringen vil ha partene i arbeidslivet med på endringer i bestemmelsene for arbeidstid. Her illustreres en test av corona-smitte på isolatposten på Ullevål sykehus.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
På JOBB: Regjeringen vil ha partene i arbeidslivet med på endringer i bestemmelsene for arbeidstid. Her illustreres en test av corona-smitte på isolatposten på Ullevål sykehus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er helt uaktuelt å utvide rammene for arbeidstid for arbeidstakerne som står i frontlinjen for å bekjempe denne epidemien, sier Unio-sjef Ragnhild Lied til Dagbladet.

Hun framholder at de ansatte i helsesektoren allerede har inngått svært fleksible avtaler med arbeidsgiverne. Sykepleierne har blant annet gitt avkall på retten til fri to av tre helger. Kommuner og sykehus er i tillegg gitt adgang til å pålegge ansatte å jobbe inntil 69 timer i uka.

- Nå må vi ta ekstra vare på alle dem som nå står oppe i en ekstrem arbeidssituasjon og virkelig føler belastningen på kroppen. Uforsvarlige utvidelser av arbeidstiden vil nå virke stikk motsatt - bidra til enda flere blir syke og utbrente, sier Lied.

Kriseloven

På vegne av Unio-organiserte sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og radiografer avviser hun forespørselen som i brevs form kom fra Arbeidsdepartementet denne uka.

I brevet som Dagbladet har fått tilgang til, vises det til den nye kriseloven - som gir regjeringen utvidede fullmakter. Da denne såkalte coronaloven ble vedtatt på Stortinget, ble det satt som betingelse at regjeringen måtte involvere organisasjonene i spørsmål som angår arbeidslivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer