OVER 100 DREPT: Terrorangrepene i Mumbai begynte i går kveld lokal tid. Ti mål ble angrepet, over 100 mennesker er drept og et hundretalls personer er skadd. Foto: REUTERS/SCANPIX
OVER 100 DREPT: Terrorangrepene i Mumbai begynte i går kveld lokal tid. Ti mål ble angrepet, over 100 mennesker er drept og et hundretalls personer er skadd. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

- Helt ubegripelig

Neeta Sankholkar følger Mumbai-tragedien fra Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rundt klokken 21. 30 i går kveld smalt det i Mumbai. Elleve mål - blant dem et sykehus, to luksushoteller og en kino, ble angrepet i det koordinerte terrorangrepet mot den sørlige delen av byen.

- Det har aldri skjedd noe lignende før i Mumbai. Vi har hatt bombeangrep i India tidligere, men dette er første gang at bakmennene er så tydelige. De står der med gevær og tar gisler. Det er helt forferdelig, sier Neeta Sankholkar til Dagbladet.no.

Hun er født og oppvokst i Mumbai, men jobber som lærer på Stord. Da de første bildene fra Mumbai nådde norske tv-skjermer, satt Neeta på telefon med familien i byen.

- Alle var trygge, så nær som fetteren til mannen min, Pradip. Han var på et sportssenter midt mellom togstasjonen og Metro Cinema, som begge var terrormål, sier Sankholkar.

- Vi var alle bekymret for ham. Han skulle kjøre hjem, men folk ble beskutt i gatene. For eksempel hørte vi om noen som hadde tatt en politibil. Uskyldige ble beskutt fordi de trodde det var politiet som kom kjørende mot dem, sier Sankholkar.

Les alt om angrepet her.

Det gikk bra med fetteren. Og resten av familien er trygg. Men for Neeta Sankholkar er det tøft å sitte på Stord når hjembyen raseres. Hennes tidligere arbeidsplass var like ved Oberoi Hotel, og bryllupet ble feiret på Taj Mahal.

- Det er helt forferdelig. Man blir bekymret når noe slikt kan skje. Verden har blitt en utrygg plass, sier hun.   

- TRIST: Neeta Sankholkar er skremt av det som skjer i hjembyen Mumbai.
- TRIST: Neeta Sankholkar er skremt av det som skjer i hjembyen Mumbai. Vis mer