Doble munnbind

Helt uenige

Fauci bruker to munnbind samtidig. - Ikke noen smittevernfaglig begrunnelse, sier Nakstad.

MUNNBIND-UENIGHET: Anthony Fauci er president Bidens smittevernekspert, og går god for å bruke to munnbind samtidig. Men Espen Nakstad avviser at det er effektivt mot smitte. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I det siste har flere og flere av de amerikanske samfunnstoppene blitt observert mens de tydelig har to lag med munnbind - som oftest et av tøy over et vanlig kirurgisk munnbind.

Både Joe Biden og Kamala Harris har praktisert dette i ukevis, og lyrikk-komet Amanda Gorman hadde på seg et kirurgisk et under et rødt tøymunnbind - som matchet det øvrige Prada-antrekket - under sin oppsiktsvekkende opptreden på presidentinnsettelsen i forrige uke.

- Innlysende

President Bidens smittevernrådgiver Anthony Fauci, som tidvis hadde en stri jobb under Donald Trump, er også stadig oftere blitt sett med to lag munnbind. Og han burde jo vite svaret på det åpenbare spørsmålet:

Virker det?

- Sannsynligvis, sier Fauci til NBC News' «Today».

Smitteverneksperten forklarer det mange av oss vet nå - at munnbind fysisk hindrer smådråper fra åndedrettet i å spre seg til andre personer; i tillegg utgjør de til en viss grad beskyttelse for bæreren selv.

- Så hvis du har et fysisk dekke med ett lag og legger enda et lag over, er det innlysende at det sannsynligvis er mer effektivt. Det er årsaken til at man ser folk med dobbelt munnbind eller en utgave av [åndedrettsvernet] N95.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer