HARDT RAMMET: Søgne er et tettsted med 11 000 innbyggere. På luftfotoet ses Søgneelva, der Alma Gabriela Knutsen ble funnet, til venstre. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
HARDT RAMMET: Søgne er et tettsted med 11 000 innbyggere. På luftfotoet ses Søgneelva, der Alma Gabriela Knutsen ble funnet, til venstre. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB ScanpixVis mer

- Helt ufattelig. Bare usigelig trist

Varaordføreren i Søgne er sjokkert over drapssaken med to mindreårige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er bare usigelig trist. Det er helt ufattelig at vi nå har en drapssak med to mindreårige, sier Helge Andresen, varaordfører i Søgne, til Dagbladet.

Varaordføreren er sjokkert over opplysningene som kom fram på politiets pressekonferanse 18.30. Der ble det avslørt at 14-årige Alma Gabriela Knutsen, som ble funnet død i Søgneelva for snart to uker siden, ble drept, og at en jevnaldrende gutt har tilstått drapet.

Politiet gikk i utgangspunktet ut fra at ingenting kriminelt hadde skjedd. Det har altså endret seg drastisk til i dag; Kripos er koblet inn i saken, og full etterforskning pågår.

14-åringen har status som mistenkt. Han samarbeider med politiet, og pekte selv ut drapsåstedet.

Kjenner offerets familie Søgne har ca. 11 000 innbyggere, og varaordfører Andresen kjenner avdøde Knutsens familie.

- Det kommer så tett innpå en. Nå er det to familier som er hardt rammet, sier han.

Andresen sier han aldri kunne forestille seg at det dreide seg om en drapssak.

- Jeg ble veldig ovverrasket. Noe liknende har aldri skjedd her før.

Kriseteamet satt inn Kommunens kristeteam er nå i full sving. Rektor på avdøde Knutsens skole forbereder seg på en tung dag i morgen.

- Elevene vil bli ivaretatt når de kommer på skolen i morgen, sier Andresen, som også opplyser at barnevernet er koblet inn i saken.

Det er to ungdomsskoler i Søgne; drapsoffer og mistenkt gikk på hver sin skole.

- Skolene har i underkant av 250 elever hver, så alle kjenner alle, sier kommunens oppvekstsjef Jon Wergeland til Dagbladet.

Han understreker at et omfattende hjelpeapparat står klare på begge skolene i morgen tidlig.

- Det er viktig at elevene har tilbud om økt voksenkontakt og tilgang på helsepersonell, sier oppvekstsjefen.

Etterforskning Han opplyser at kriseteamet bl.a. består av psykiatriske sykepleiere, kommunelegen og pedagogisk personell. De var nylig satt inn på skolene i forbindelse med at Knutsen ble funnet død.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet har i kveld sperret av et område ved Søgneelva som undersøkes av tekniske etterforskere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet har i kveld sperret av et område ved Søgneelva som undersøkes av tekniske etterforskere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Politiet opplyste på kveldens pressekonferanse at teknisk etterforskning foregår på åstedet. I tillegg gjenstår avhør, og de avventer den endelige rettsmedisinske rapporten.

Alma Gabriela Knutsen ble meldt savnet torsdag 27. august, og ble funnet av padlere i Søgneelva to dager seinere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram