Lærere kan prioriteres i vaksinekøen:

- Helt uforståelig

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, er skuffet over at det er opp til kommunene å prioritere lærere i vaksinekøen. Kunnskapsminister Guri Melby (V) mener at man må ta høyde for lokale forhold.

SKAPER FORVIRRING: Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, jublet innledningsvis over at lærere skulle prioriteres i vaksinekøen, men mener at beslutningen nå skaper forvirring. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKAPER FORVIRRING: Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, jublet innledningsvis over at lærere skulle prioriteres i vaksinekøen, men mener at beslutningen nå skaper forvirring. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har bestemt at ansatte på skoler og barnehager kan prioriteres i vaksinekøen.

- Barnehager, skoler og SFO planlegger for grønt nivå, med færre smitteverntiltak. Den forsinkede vaksineleveransen gjør at vi nå justerer prioriteringen for å sikre at flest mulig av de ansatte er beskyttet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

NRK meldte tirsdag at ansatte i barnehager og skoler skal gå foran i vaksineprioriteringen slik at de er ferdig vaksinert til høsten. I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet presiseres det imidlertid at kommunene kan velge å prioritere denne gruppa etter at helsepersonell og risikogruppene er vaksinert.

- Skaper forvirring

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, omtaler regjeringens beslutning som «helt uforståelig».

- Det som var etterlengtet nyhet som kunne skape trygghet, skaper nå forvirring og usikkerhet. At regjeringen mener det er viktig å vaksinere lærere - men overlater prioriteringen til kommunene - er helt uforståelig, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer