-  Helt uforstående

-  Jeg er veldig overrasket og stiller meg uforstående til disse beskyldningene, sier forsvarskomiteens leder, Marit Nybakk (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg skjønner at dette er en sak med store økonomiske interesser, og jeg ser hvilke metoder som brukes, sier Marit Nybakk, til Dagbladet.

Storpolitikk og penger

Nybakk skjønner ikke at representanten fra Bertel O. Steen kunne oppfatte telefonsamtalen som «ubehagelig». Hun kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

-  På bakgrunn av Dagbladets oppslag ba jeg om et møte med representanten for Eurofighter. Jeg ville vite om det var de som sto bak dette, sier Nybakk, og legger til:

-  Jeg synes de opptrer dumt som lobbyister. Dette dreier seg om storpolitikk og penger, sier Nybakk.

Marit Nybakk har ingen kommentarer til Frp's reaksjoner på gårsdagens krangel.

Dagbladet skrev i går at Nybakk og forsvarsminister Kristin Krohn Devold svartmalte Eurofighter-prosjektet i forkant av Stortingets jagerflybehandling. Men hun vil ha seg frabedt at hun sprer rykter.

Tre alternativer

-  Er det riktig at Eurofighter er i ferd med å gå konkurs?

-   Det var et rart spørsmål. Jeg har aldri hørt noe slikt, det tviler jeg på, sier Nybakk.

Om jagerflyalternativene påpeker Nybakk:

-  Vi har ikke tatt standpunkt enda, og begge alternativene er like viktige. Det er faktisk slik at vi ikke foretrekker det ene framfor det andre, men vi har sagt at vi likevel skal fortsette utviklingsavtalen med JSF på grunnlag av at det kommer kontrakter i løpet av sommeren. Jeg mener dessuten at det er et tredje, svensk alternativ.