George Floyd:

- Helt unødvendig maktbruk

Maktbruken mot George Floyd var helt unødvendig, sier en av de overordnende til politimannen som er tiltalt for å ha drept Floyd.

DØDE: George Floyd etter at politibetjent Chauvin holdt kneet mot halsen til Floyd, som var påsatt håndjern og lå fastklemt mot bakken, i over ni minutter. Foto: NTB
DØDE: George Floyd etter at politibetjent Chauvin holdt kneet mot halsen til Floyd, som var påsatt håndjern og lå fastklemt mot bakken, i over ni minutter. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Richard Zimmerman, en av veteranene i Minneapolis-politiet og sjef for drapsavsnittet, vitnet for aktoratet fredag og sa at Derek Chauvin hadde krenket politistyrkens reglement om maktbruk da han holdt kneet mot Floyds hals over ni minutter.

Zimmerman sa han hadde gått gjennom videoen som ble tatt opp av en forbipasserende, og opptakene fra kameraene som politifolkene bærer på seg.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at de skulle føle at de var i fare, og det er det de måtte ha følt om de skulle bruke slik makt, sa han.

Ikke opplært til å ha kneet på halsen

Han gjorde det klart at så snart en arrestant er påsatt håndjern, er trusselnivået kraftig redusert, og at de da så snart som mulig må legges i en posisjon der de kan puste.

Hvis arrestanten er påsatt håndjern med hendene på ryggen og ligger på magen, er det vanskelig å puste, og det er en posisjon som kan drepe, forklarte han.

Han sa at Chauvin absolutt skulle ha sluppet ham opp, og at han aldri er blitt opplært til å ha kneet på noens hals.

Fikk ikke puste

Videoen viser at Chauvin holder kneet mot halsen til Floyd, som var påsatt håndjern og lå fastklemt mot bakken, i over ni minutter. Før han mistet bevisstheten, fikk Floyd fikk fram en rekke ganger at han ikke fikk puste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer