- Helt usannsynlig at Hizbollah står bak

Er ikke interessert i å føre krig mot Israel for å hjelpe palestinerne, mener Midtøsten-ekspert.

RAMMET AV RAKETT: Dette huset i Nahariya i Nord-Israel ble truffet av en av rakettene fra Libanon i natt. Foto: AFP PHOTO/Omer Messinger
RAMMET AV RAKETT: Dette huset i Nahariya i Nord-Israel ble truffet av en av rakettene fra Libanon i natt. Foto: AFP PHOTO/Omer Messinger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no):Både Hamas og Hizbollah nekter for at de stod bak rakettutskytingen fra Libanon mot Nord-Israel i dag. Det ble skutt mellom tre og fem raketter inn i Israel, og Israel svarte med å skyte granater mot mål i Libanon.

Hvis det faktisk er Hizbollah som står bak angrepet, vil situasjonen i Midt-Østen ha tatt en svært farlig vending, melder BBC.

Brukte utdaterte raketter Men det er lite som tyder på at verken Hamas eller Hizbollah står bak.

Det skal ha blitt brukt en gammel rakett-type som Hizbollah ikke har brukt på mange år, og hvis de faktisk hadde ønsket en konflikt med Israel nå ville de avfyrt langt flere raketter, melder Haaretz.

- Jeg tror ikke Hizbollah er interessert i å åpne en ny front mot Israel, sier Midtøsten-ekspert og professor ved Universitetet i Oslo, Hilde Henriksen Waage. - Hizbollah er primært opptatt av situasjonen i Libanon. Verken Libanon eller de andre arabiske landene er interessert i å føre en krig for å komme palestinerne til unnsetning, sier hun til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer