ROLIG OMRÅDE: Naboer beskriver nabolaget der den antatte bortføringen skal ha skjedd som et stile og rolig nabolag. Foto: Lars Eivind Bones
ROLIG OMRÅDE: Naboer beskriver nabolaget der den antatte bortføringen skal ha skjedd som et stile og rolig nabolag. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Anne-Elisabeth Hagen antatt kidnappet:

- Helt utenkelig at dette kan skje i vårt nabolag

Naboer i sjokk etter at milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen trolig er bortført.

LØRENSKOG/OSLO (Dagbladet): Anne-Elisabeth Hagen (68) har vært savnet fra sitt hjem utenfor Oslo i ti uker, siden 31. oktober.

Hagen er gift med en av Norges rikeste menn - eiendoms - og kraftinvestor Tom Hagen (68).

- Stille nabolag

Politiet antar at kvinnen er bortført. Det er framsatt krav om løsepenger, ni millioner euro (cirka 85 millioner kroner), som ønskes betalt i kryptovaluta. Politiet har ikke siktet noen i saken.

Snøen dekker gatene i det stille nabolaget - et hvilket som helst norsk nabolag.

Politiet har sperret av innkjørselen til det aktuelle huset, en stor enebolig. Boligområdet har eneboliger, flermannsboliger og to blokker i umiddelbar nærhet.

Boligen til ekteparet har utsikt mot Langvannet. Forbi huset går det flere turstier og gangveier. Politiet har sperret av innkjørselen til ekteparets bolig med sperrebånd, og det ser ikke ut til å være noen aktivitet i huset hvor politiet mener milliardærkona ble bortført fra.

Et nabopar Dagbladet har vært i kontakt med beskriver området som et stille og rolig nabolag.

- Vi hadde ikke hørt noe om dette før det kom i mediene i morges. Det er helt utenkelig at noe som dette kan skje her, sier ekteparet til Dagbladet.

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen (68) skal ha blitt bortført fra hjemmet sitt i Lørenskog i Akershus. Reporter: Audun Hageskal. Video: Malene Storrusten / Google Earth Vis mer

- Veldig trist

Paret Dagbladet snakker med kjenner ikke de Hagen-paret personlig, men de bor ikke langt unna og går forbi huset daglig.

- Dette er veldig trist. Dette er ikke et område man tenker noe slikt kan skje, sier de to.
Dagbladet har snakket med flere av Hagens naboer. Flere sier de er blitt bedt av politiet om å ikke si noe.

- Jeg er blitt avhørt av politi, og har inngått avtale om ikke å si noe, sier en nabo til Dagbladet.