- Helt utrolig at dette kommer fram nå

Advokatene til de fem tiltalte i Bolivia-saken kaller aktor Petter Mandt useriøs fordi han har tiltalt fem for innførsel av 22,4 kilo kokain, når narkotikaen verken er riktig veid eller analysert.

RASENDE PÅ AKTOR: Forsvarerne, her ved advokat (f.v) Morten Furuholmen, Magne Brun og  Carl Bore, raser mot aktor Petter Mandt etter at det kommer fram at vekta på 22,4 kilo kokain også består av bager og embalasje. Foto: Benjamin A. Ward
RASENDE PÅ AKTOR: Forsvarerne, her ved advokat (f.v) Morten Furuholmen, Magne Brun og Carl Bore, raser mot aktor Petter Mandt etter at det kommer fram at vekta på 22,4 kilo kokain også består av bager og embalasje. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsadvokat Petter Mandt skal i dag gå i gang med sin avsluttende prosedyre i den alvorlige narkotikasaken der fem personer er tiltalt etter at tre norske kvinner ble tatt med narktotika i baggasjen i Cochabamba i Bolivia i mai 2008.

Fire personer er tiltalt etter mafiaparagrafen fordi aktor mener de sto for planleggingen av narkotikasmuglingen, og mener de var del i en organisert kriminell gruppe. Den femte, en 21 år gammel kvinne fra Lillesand, ble tatt med kokain i kofferten sammen med Stina Brendemo Hagen og Madeleine Rodriguez.

Kokainkaos Dagen før Mandt går i gang med sin avsluttende prosedyre, kunne han fortelle retten at mengden kokain lagt til grunn i tiltalen, 22,4 kilo kokain, har blitt veid feil. Det er svært oppsiktsvekkende opplysninger, og forsvarsadvokatene mener det er useriøst at dette kommer så seint i rettssaken.

- Kokainen er veid sammen med bagene. Kokainen veide dermed mer enn det skulle, og det ligger heller ikke ved dokumentasjon for styrkegrad, sa Mandt.

Politioverbetjent Rune Reitan i Kripos ble også hentet inn på telefon fra Bolivia. Han kunne bekrefte at de har veid bagene, og ikke den rene narkotikaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer