Viktoria (32) mistet mannen brått:

- Helt uvirkelig

Da Viktoria Sheverina (32) mistet ektemannen i sommer, sto hun overfor et valg. - Har ikke angret et sekund, sier hun.

SORG: Viktoria Sheverina sammen med den avdøde ektemannen Tony. Foto: Privat
SORG: Viktoria Sheverina sammen med den avdøde ektemannen Tony. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet møter Viktoria Sheverina på Needle Ink på Gjøvik - tatoveringsstudioet som på mange måter var med på å endre livet til 32-åringen.

En oktoberdag i 2014, etter to års planlegging, satte hun seg i tatoveringsstolen for å tatovere seg. Med 19 timer i stolen fikk hun et godt forhold til tatovøren Tony.

- Jeg kjente på sommerfugler i magen med en gang, sier hun til Dagbladet.

Etter 19 timer, fordelt utover flere måneder, ble resultatet en tatovering som varer livet ut. Det skulle også ekteskapet med Tony gjøre, men så ble alt snudd på hodet.

PREGET: Det er fortsatt vondt for Viktoria å snakke om mannen. Foto: Stian With/Dagbladet
PREGET: Det er fortsatt vondt for Viktoria å snakke om mannen. Foto: Stian With/Dagbladet Vis mer

Enormt savn

I sommer var Tony involvert i en motorsykkelulykke i Hurdal. Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet, men han ble kort tid seinere bekreftet omkommet.

Hjemme satt en knust 32-åring sammen med hunden Rosie, som de to hadde sammen.

- Jeg husker det var helt uvirkelig da jeg fikk beskjeden. Resten av den uka husker jeg ikke. Jeg følte det på meg, men jeg skjønte det ikke, sier hun mens tårene triller nedover kinnene hennes.

For det er ikke uten grunn at den avdøde ektefellen har betydd så mye. Sheverina har utdanning både innen jus og økonomi, men følte hun trengte en endring i livet. Hun har alltid har vært glad i å tegne, og etter det første møte med det som seinere skulle bli ektemannen hennes, fikk hun prøve seg fram i tatoveringsstudioet.

- Han kom opp med ideen om at jeg kunne tegne for å prøve litt. Ikke lenge etterpå tok han meg opp som lærling, forteller hun.

Etter en stund valgte 32-åringen å slutte i bankjobben, og med det slutte i en sikker jobb og heller prøve seg i det ukjente.

- Det var et veldig vanskelig valg. Det å forlate en fast og stabil inntekt til fordel for noe som er et sjansespill, var vanskelig. Men jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det, sier hun.

SAVN: Savnet etter den avdøde ektemannen er stort for Viktoria og hunden Rosie. Foto: Privat
SAVN: Savnet etter den avdøde ektemannen er stort for Viktoria og hunden Rosie. Foto: Privat Vis mer

- Venter fortsatt

Needle Ink har eksistert siden 2012, og har i tillegg til studioet på Gjøvik også hatt lokaler i Fagernes og på Gran.

Nå er 32-åringen eier av Needle Ink, og er alene om jobben fram til november. I november får hun Agathe med på laget, men savnet etter Tony kommer hun alltid til å ha med seg.

- Jeg venter fortsatt på den dagen han skal komme inn den døra der, sier hun mens hun kaster et blikk mot inngangsdøra i det lille lokalet.

- Hvordan er det å komme inn den døra der hver dag nå som du vet at Tony ikke kommer til å være her?

- Jeg må venne meg til det, sier hun mens tårene presser på.

- Jeg kom hit av og til bare for å venne meg til det i begynnelsen. Det er blandede følelser. Det er godt fordi det er så mange gode minner, men det er samtidig vondt. Det er ekstremt tungt å være her alene.

Hun husker svært godt hvordan det var å komme inn i studioet første gangen etter at mannen hadde gått bort.

- Det ble mye tårer. Det er veldig rart at han ikke er her, sier hun.

Vil utvide

Da mannen gikk bort måtte 32-åringen gå noen runder med seg selv om hvorvidt hun ville fortsette Needle Ink videre, eller om hun ville finne på noe annet.

- Jeg vurderte sterkt om jeg skulle si ifra meg Needle Ink, men nå føler jeg meg klar for det. Jeg hadde angret om jeg ikke prøvde, sier hun og fortsetter:

- Jeg tar en dag av gangen. Minnene kommer alltid til å være der. Jeg venter fortsatt på den dagen jeg bare smiler av minnene og ikke gråter av de. Livet må fortsette. Jeg har fortsatt hans ord i tankene: «Ta deg sammen. Det her klarer du». Han hadde alltid mer tro på meg, enn jeg hadde på meg selv.

32-åringen har også fortalt historien sin til Oppland Arbeiderblad.

Sheverina sier selv hun tok et valg da Tony gikk bort ved å være veldig åpen og ærlig om følelsene sine.

SER FRAMOVER: Agathe (t.v) blir med på laget fra 1. november. Foto: Stian With/Dagbladet
SER FRAMOVER: Agathe (t.v) blir med på laget fra 1. november. Foto: Stian With/Dagbladet Vis mer

- De siste dagene har jeg vært veldig emosjonelt ustabil. Det er vondt å snakke om det, men jeg vet at jo mer jeg snakker om det, jo mer skjønner jeg at det er en realitet at han ikke er her.

- Jeg kan ikke gjemme meg bak og late som ingenting, selv om det kanskje er enklere og mindre vondt. Jeg må ta tak i det, fortsetter hun.

I tillegg til å ta vare på seg selv oppe i sorgen, har hun også en bedrift som skal gå rundt. Selv om Sheverina var svært nær ved å selge livsverket sitt har hun nå pekt ut en videre kurs for Needle Ink.

- Jeg har veldig lyst til å utvide og holde meg opptatt. Med Agathe med på laget starter vi også med piercing. Vi skal få dette stedet til å skinne, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer