Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helt vanlige ungdommer

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Kriminalsjef Arne Pedersen beskriver de to siktede som «helt vanlige ungdommer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av dem er i jobb. Om den andre er skoleelev eller arbeidstaker vil ikke politiet si noe om.

Begge bor ifølge politiet i nærheten av Baneheia. De var godt kjent i området, og jogget ofte sammen i friområdet der Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen ble funnet drept. De er ikke kjent fra noe rusmiljø, og ifølge politisjef Arne Pedersen var de heller ikke ruset da drapet skjedde. Politisjefen vil ikke si hvem av de to mennene på 19 og 21 år som har tilstått drapet.

Kameratene var aktive medlemmer i Ungdommens Heimevern. Det var HV-sjefen i Kristiansand, Stein Borgersen, som fant jentene drept i terrenget i Baneheia. Han fikk sjokk da han fikk vite hvem som nå er pågrepet og siktet for drapet.

- Sjokkert

- Jeg opplevde først en veldig glede da jeg fikk høre at politiet hadde pågrepet to personer. Da jeg så ble klar over at det var to ungdommer fra min egen organisasjon fikk jeg et voldsomt sjokk, sier Borgersen til NTB. Han bekrefter overfor NTB at de siktede var aktive i organisasjonen som ledet leteaksjonen i Baneheia. Men de skal ikke ha vært aktive i letingen.

Psykologer har underveis i etterforskningen beskervet den eller de sannsynlige gjerningsmennene som brutale psykopater. Samtidig har de to unge mennene vært i politiets søkelys over lengre tid.

- Psykologene har sagt mye i denne saken. Jeg er ikke overrasket over det endelige resultatet, sier Arne Pedersen til Dagbladet.no.

LETTET: Kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand var i dag tydelig lettet over å kunne fortelle pressen om pågripelsene.